NamnFredrik Enberg
OrtBromma, Stockholm
UppdragsgivareSkin Concept
Ålder32 år
Vad är dina framtidsplaner?

– Jag har en examen som medicinskteknisk ekonom från Södertörns högskola och Karolinska Institutet. Nu söker jag jobb som ekonom. Jag har just nu ett bemanningsuppdrag på Skin Concept i Bromma med orderhantering tillsammans med min arbetsledare söker jag nu mig vidare till ett ekonomijobb.

Fredrik konsultintervju”Det bästa med Jobzone är helt klart företagskulturen. Det är ett prestigelöst företag där man kan tala med cheferna om det
mesta. Vi har även fester och pubkvällar som brukar vara riktigt trevliga.”
Vad är fördelarna med att jobba som bemanningskonsult? 

– Den stora fördelen är att man får prova på så många olika yrken och träffa många olika typer av människor. Jag har nog hunnit arbeta på ett trettiotal företag och det är alltid intressant att se hur de fungerar och att bygga på sitt nätverk för framtida möjligheter. Sedan är det som perfekt att kombinera bemanningsuppdrag med studier. Under studietiden kunde jag i stort sett välja själv när jag ville jobba.

Hur kom du först i kontakt med Jobzone?

– Det var redan 2004 när en klasskompis började arbeta extra på helgerna åt Jobzone. Det lät som ett perfekt extrajobb så jag hängde med och har arbetat i omgångar och varvat studier med uppdrag. Det var väldigt smidigt att ha en bemanningsanställning då man kunde hoppa in lite då och då. Jag kunde jobba så snart jag sa till. För mig har det varit ganska optimalt.

Vad är det roligaste med ditt nuvarande uppdrag?

– Nu har jag ett bemanningsuppdrag som lagerarbetare så det är framför allt jobbarkompisarna som gör att det är kul på jobbet. Stämningen här är lättsam och avslappnad. Både mellan oss på ”golvet” och ledningen. Alla är lätta och bra att ha och göra med så jag trivs bra.

Vad är bäst med Jobzone?

– Det bästa med Jobzone är helt klart företagskulturen. Det är ett prestigelöst företag där man kan snacka med cheferna om det mesta. Man kan gå och luncha med dem om det är något man funderar över, de är väldigt lyhörda, och det tror jag är rätt ovanligt i bemanningsbranschen. Vi har även fester och pubkvällar som brukar vara riktigt trevliga. Det är också bra tillfällen att få prata med personer i ledningen som man kanske inte träffar så ofta.

Är det stora skillnader att jobba via Jobzone än att vara anställd? 

– Det skiljer givetvis lite från företag till företag. Här på Skin Concept där jag är just nu känns det som om jag lika gärna kunde varit anställd. De behandlar en som om man var en del av personalen. Det är det som gör att man trivs.

Upplever du att Jobzone ger dig det stöd som du behöver?

– Jag har inte efterfrågat så mycket stöd men skulle jag behöva det så vet jag att de snabbt skulle engagera sig. Skulle man exempelvis inte trivas hos en kund får man snabbt byta uppdrag. Jag har en bra kontakt med min konsultanasvarig. Nu har jag ju varit här i drygt ett år så vi hörs inte så ofta, men vi lunchar och hörs på telefon emellanåt.

Skulle du rekommendera en vän att jobba hos Jobzone?

– Absolut! Det har jag redan gjort.