fbpx

Bemanning för logistik och lager

Ditt bemanningsföretag inom lager och logistik

Jobzone är din partner för bemanning inom lager och logistik. Vi har format processen för att vara så smidig som möjligt för dig. I och med det blir vi verkligen en tillgång som det känns enkelt och tryggt att kontakta – inte ytterligare ett problem för dig att lösa.

Logistik är en bransch där målet är att saker och ting ska gå så felfritt som möjligt. Men i och med att arbetet sker med människor och maskiner som inte är felfria handlar det också om att hantera utmaningarna under resans gång.

Ett sådant tillfälle är när den vanliga personalen inte är på plats eller personalbehoven plötsligt stiger. Då är det tryggt att ha ett kompetent bemanningsföretag som Jobzone, som kan stötta upp med effektiv bemanning inom lager och logistik.

Vi etablerar en tydlig kravprofil tillsammans med dig, där det blir tydligt vilken sorts bemanningspersonal du behöver på detaljnivå. I och med det kan vi snabbt hitta passande personer i en situation när det ”brinner” hos dig.

Du kan räkna med att vår bemanning för lager och logistik ger dig:

 • Rätt kompetens och kort startsträcka
 • Löpande mätning av kvalitet och produktivitet
 • Veckovisa avstämningar
 • Känsla av ”vi” – istället för ”vi och dem”

Du hittar vårt bemanningsföretag med stor vana inom lager och logistik i Stockholm, Malmö, Västerås, Jönköping och Norrköping – hör gärna av dig för att diskutera bemanning!

 • ”Jobzone är starka inom den här nischen och har musklerna och kraften att leverera. De ligger i topp av de bemanningsföretag vi arbetat med.”

  Stefan KällDriftchef, DB Schenker

Vanliga tjänster vi bemannar inom lager

Störningar och driftstopp på lagret kostar pengar, så enkelt är det. Vi kan lösa oväntade personalbehov snabbt – tack vare vårt stora nätverk av personer med den sorts kompetens som ofta efterfrågas.
Vårt bemanningsföretag är vana vid bland annat de här tjänsterna inom lager:

 • Orderplockare – som är lika noggranna och effektiva som de är vana att snabbt lära känna nya lager.
 • Terminalarbetare – som är vana att ta emot leveranser, sortera efter instruktioner och sköta administrationen som hör till.
 • Lagerarbetare – vars roll kan se olika ut hos olika arbetsgivare, men vårt bemanningsföretag hittar personer med kompetensen och erfarenheten du söker.
 • Skiftledare, team leaders och lagerchefer – med rätt erfarenhet och kompetens för att snabbt hoppa in i en ledarroll utifrån dina behov.

Läs mer nedan om ett par behörigheter och ansvarsområden som vi ofta jobbar med.

Bemanning med truckförare i alla klasser

Vårt bemanningsföretag erbjuder erfarna truckförare med olika truckbehörigheter. Till exempel för orderplocktruckar, ledstaplande truckar, skjutstativtruckar, mindre motviktstruckar och klämtruckar för inomhusterminaler, och större motviktstruckar i utemiljöer.

Lagerarbetare med vana av lagerhanteringssystem

Vi erbjuder kvalificerad personal med erfarenhet av att arbeta i olika lagerhanteringssystem. Det gör det möjligt för våra konsulter att komma igång och bli produktiva mycket snabbt. Den som har erfarenhet av ett system sedan tidigare, kan oftast lära sig använda ett liknande system relativt enkelt.

Lagerchefer och andra lagertjänstemän

Utöver den personal som hanterar själva varuflödet genom lagret tillsätter vi även tjänstemän. Till exempel lagerchefer och annan personal för olika planerings- och ledningsfunktioner. Det kan handla om en ansvarig för ingående eller utgående leveranser, ansvariga för reklamationer och olika skiftledarfunktioner.

Vanliga tjänster vi bemannar inom logistik

Efter över 15 år av bemanning med personal till just logistik vet vi vad som krävs för olika roller, och hur man matchar kompetens med behoven hos unika arbetsplatser. Vi tillsätter olika sorters bemanning inom logistik nästan dagligen. Bland annat:

 • Logistiksamordnare – som kan optimera dina logistikflöden utifrån sin utbildning och/eller erfarenhet
 • Produktionsplanerare – som kan planera ordrar utifrån behov på ett träffsäkert sätt.
 • Transportplanerare – som kan planera transporterna för optimalt flöde.
 • Servicekoordinator – som kan hoppa in snabbt och bli den spindel i nätet du behöver.
 • Speditörer – som har rätt kunskaper inom lagstiftning, beräkning, avtal och transporter.

Fördelarna med att hyra personal och bemanna inom lager och logistik

Det finns många fördelar med att ha ett starkt kärnteam av anställda som är vana att jobba tillsammans inom strukturen för företaget. Men inom logistik och lager kan behoven skifta efter säsong eller tillfälliga toppar – och då är bemanning en bra lösning.

Till exempel vid föräldraledighet eller längre sjukfrånvaro. Eller vid tillfällen som julhandeln och andra toppar av personalbehov. Du slipper du hantera krånglig rekrytering av timpersonal eller vikarier. Istället kan du låta oss göra det åt dig.

Vi har en upparbetad process med tydlig kravprofil för att hitta rätt kandidater. Vi hjälper dig dessutom att ordna en fullgod introduktion och mäter bemanningspersonalens produktivitet och kvaliteten på deras arbete löpande.

I och med det frigör bemanning inte bara tid för cheferna inom lager och logistik på ditt företag. Du kan också snabbt få in rätt personer för att täcka dina behov. Vilket i sin tur innebär minimerade störningar i arbetet. Och att allt flyter på som det ska.

Vår process för logistik- och lagerbemanning

Konceptet för att sålla fram rätt personal för bemanning inom logistik och lager kallar vi ”Produktiv bemanning”.

Allt börjar med att vi reder ut vad du är ute efter och sammanställer en detaljerad kravprofil. Ju mer specifik den är, desto lättare blir det att hitta passande kandidater med kort varsel.

I samband med kravprofilen väljer vi också ut sätt att mäta produktivitet och kvalitet på arbetet bemanningspersonalen utför, utifrån vad som är relevant hos dig. En tidsplan för när målen ska vara nådda bestäms och vi följer upp mätetalen varje vecka.

När allt det här är klart börjar vi söka personal. Ofta har vi personer som passar i vår fasta personal eller nätverk. Vi använder även annonsering i sociala kanaler och platsannonsplattformar. Utöver kompetensbaserade intervjuer har vi flera steg för kvalitetssäkring av processen för bemanning inom lager och logistik.

När det är dags för bemanningspersonalen att börja jobba hos dig förstår vi att du kanske inte har tid att få till en ordentlig introduktion. Därför lägger vi upp en introduktionsplan som förkortar startsträckan och ger personalen rätt förutsättningar att komma igång och få ett bra första intryck hos dig. Det gynnar både trivsel och produktivitet.

Därefter fortsätter vi att hålla kontakten. Efter första dagen har vi telefonavstämning med både dig och personalen, för att se om ni trivs med upplägget och om ni behöver något från oss. Sedan fortsätter veckovisa avstämningar.

Jobzone – Auktoriserat bemanningsföretag inom lager och logistik

Sedan vi på Jobzone började med bemanning och rekrytering för många år sedan har vi alltid jobbat med ett ledord: arbetsglädje. För när människor trivs och kommer till sin rätt på jobbet är det betydligt lättare för dem att göra bra ifrån sig.

Därför är vi måna om att matcha personal med arbetsplatser där arbetsuppgifterna är rätt för dem. På så sätt får du bemanningspersonal som är engagerade och redo att tackla vardagen hos dig. Att vi dessutom sätter tydliga mätpunkter för framgång gör det lätt att veta vad som förväntas. Det blir en trygghet för bemanningspersonalen eftersom det inte alltid är tydligt på en ny arbetsplats.

Med oss får du alltså bemanning inom logistik och lager där den tillfälliga personalen kommer igång med sina uppgifter på ett bra sätt, så fort som möjligt. Tillsammans ser vi till att vardagen flyter på!

Hör av dig till oss för en långsiktig lösning för bemanning vid behovstoppar och personalfrånvaro. Hitta kontaktuppgifter till kontoret närmast dig: