NamnVincent Lindström
Ålder45 år
OrtStockholm
KundTutus Data
TjänstOperativ chef
AnställningsformHyr-rekrytering
Vad har du för arbetsuppgifter?

– Jag är operativ chef på Tutus Data där vi jobbar med kryptering och signalskydd. Vi skyddar datatrafiken åt rätt exklusiva kunder som försvaret och myndigheter. Min huvudsyssla är att ansvara för allt som vi producerar och säljer till kunder och att se till att det blir rätt. Jag skriver processer, gör avtal med leverantörer med mera.

Vincent konsultintervju”Det är seriösa och bra människor som jobbar där. De har en sympatisk personalpolitik och tar verkligen hand om sina anställda. Det märker man till exempel på att många stannar länge där. De är ett trevligt gäng helt enkelt, som det är kul att vara en del av.”
Hur kom du först i kontakt med Jobzone?

– Jag har arbetat i flera omgångar åt Jobzone sedan 2008, fast då hette de ju Adaptus. Sedan har vi hållit kontakten. Jag har även hyrt in personal från Jobzone på andra jobb som jag haft.  Det var de som kontaktade mig för det här jobbet och tyckte att min profil passade bra in här. Och sen har jag ju blivit kvar.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

– Jag utvecklas hela tiden och får gå på en hel del utbildningar och konferenser. Dessutom har vi väldigt spännande kunder. Det är rätt häftigt att jobba med säkerhet, det händer nya saker hela tiden. Inte minst efter Edward Snowdens avslöjanden har de flesta fått upp ögonen för vikten av att skydda sina data.

Vad är fördelarna med att jobba som bemanningskonsult? 

– Man får prova på jobb som man kanske annars aldrig hade sökt eller ens tänkt på. Ett bemanningsföretag har ju mycket kontakter som man inte har själv. Det här jobbet hade jag nog aldrig hittat på egen hand.

Vad är bäst med Jobzone?

– Det är seriösa och bra människor som jobbar där. De har en sympatisk personalpolitik och tar verkligen hand om sina anställda. Det märker man till exempel på att många stannar länge där. De är ett trevligt gäng helt enkelt, som det är kul att vara en del av.

Är det stora skillnader att jobba via Jobzone än att vara anställd? 

– Nej, jag har inte upplevt någon större skillnad. För min del känns det detsamma som att vara anställd. Här på Tutus finns flera konsulter vilket är väldigt vanligt och naturligt i den här branschen.

Hur är kontakten till din konsultansvarige Jobzone?

– Jag har en väldigt tät och bra kontakt med min konsultansvarige, vi hörs nog minst en gång i veckan per telefon om olika saker.

Upplever du att Jobzone ger dig det stöd som du behöver?

– Ja, det tycker jag absolut. Jag är kanske inte i så stort behov av stöd men är man i behov så får man det.

Hur känner du för framtiden?

– Min tjänst är en så kallad hyr-rekrytering så planen är att detta övergår i en anställning hos uppdragsgivaren i början på december. Nu har jag ju hamnat på ett kanonställe så blir det en fast anställning så kommer jag nog att bli kvar ett bra tag. Här är bra chefer och personal så jag trivs verkligen.

Skulle du rekommendera en vän att jobba hos Jobzone?

– Ja, och det har jag också gjort. Jobzone har har fått flera kontakter av mig och en har även fått jobb via min rekommendation.

Vad gör du när du inte jobbar

– Jag har en son på ett och ett halvt så fritiden tillbringar jag mest med familjen. Jag gillar också att vara ute i skog och mark, vi har en sommarstuga utanför Gävle där jag gillar att fiska och softa. Dessutom kör jag motorcykel. Jag har en Kawasaki Ninja, ett riktigt muskelpaket.