fbpx

Bemanning för lager & Industri

Ditt bemanningsföretag inom lager och industri

Jobzone är din partner för bemanning inom lager och industri. Vi har format processen för att vara så smidig som möjligt för dig. I och med det blir vi verkligen en tillgång som det känns enkelt och tryggt att kontakta – inte ytterligare ett problem för dig att lösa.

Lager och industri tillhör en bransch där målet är att saker och ting ska gå så felfritt som möjligt. Men i och med att arbetet sker med människor och maskiner som inte är felfria handlar det också om att hantera utmaningarna under resans gång.

Ett sådant tillfälle är när den vanliga personalen inte är på plats eller personalbehoven plötsligt stiger. Då är det tryggt att ha ett kompetent bemanningsföretag som Jobzone i ryggen som kan stötta upp med effektiv bemanning inom lager och industri.

Vi etablerar en tydlig kravprofil tillsammans med dig, där det blir tydligt vilken sorts bemanningspersonal du behöver på detaljnivå. I och med det kan vi snabbt hitta passande personer i en situation när behovet är som störst på ert företag.

Du kan räkna med att vår bemanning för lager och industri ger dig:

 • Rätt kompetens och kort startsträcka
 • Löpande mätning av kvalitet och produktivitet
 • Veckovisa avstämningar
 • En flexibel leverantör
 • ”Jobzone är starka inom den här nischen och har musklerna och kraften att leverera. De ligger i topp av de bemanningsföretag vi arbetat med.”

  Stefan KällDriftchef, DB Schenker

Vanliga tjänster vi bemannar inom lager

Störningar och driftstopp på lagret kostar pengar, så enkelt är det. Vi kan lösa oväntade personalbehov snabbt – tack vare vårt stora nätverk av personer med den sorts kompetens som ofta efterfrågas.
Vårt bemanningsföretag är bland annat vana vid de här tjänsterna inom lager:

 • Orderplockare
 • Truckförare (läs vår yrkesguide för truckförare!)
 • Terminalarbetare
 • Lagerarbetare
 • Skiftledare, team leaders och lagerchefer

Läs mer nedan om ett par behörigheter och ansvarsområden som vi ofta jobbar med.

Bemanning med truckförare i alla klasser

Vårt bemanningsföretag erbjuder erfarna truckförare med olika truckbehörigheter. Till exempel för orderplocktruckar, ledstaplande truckar, skjutstativtruckar, mindre motviktstruckar och klämtruckar för inomhusterminaler, samt större motviktstruckar i utemiljöer.

Lagerarbetare med vana av lagerhanteringssystem

Vi erbjuder kvalificerad personal med erfarenhet av att arbeta i olika lagerhanteringssystem. Det gör det möjligt för våra konsulter att bli produktiva mycket snabbt. Den som har erfarenhet av ett system sedan tidigare kan oftast lära sig använda ett liknande system relativt enkelt.

Lagerchefer och andra lagertjänstemän

Utöver den personal som hanterar själva varuflödet genom lagret tillsätter vi även tjänstemän. Exempelvis lagerchefer och annan personal för olika planerings- och ledningsfunktioner. Det kan handla om en ansvarig för ingående eller utgående leveranser, ansvariga för reklamationer och olika skiftledarfunktioner.

Vanliga tjänster vi bemannar inom industri

Med 15 års erfarenhet av bemanning inom industri vet vi vad som krävs för olika roller och hur man matchar rätt person med rätt kund. Vi tillsätter olika sorters bemanning inom industri nästintill dagligen. Bland annat:

 • Logistiksamordnare
 • Produktionsplanerare
 • Transportplanerare
 • Servicekoordinator
 • Speditörer
 • Processoperatörer
 • Maskinoperatörer
 • Produktionsmedarbetare
 • CNC-operatörer
 • Mekaniker

Fördelarna med att hyra personal och bemanna inom lager och logistik

Det finns många fördelar med att ha ett starkt kärnteam av anställda som är vana att jobba tillsammans inom strukturen för företaget. Men inom logistik och lager kan behoven skifta efter säsong eller tillfälliga toppar – och då är bemanning en bra lösning.

Till exempel vid föräldraledighet, längre sjukfrånvaro eller vid tillfällen som julhandeln och andra tillfällen där personalbehovet ökar. Du slipper då hantera krånglig rekrytering av timpersonal eller vikarier.

Vi har en upparbetad process med tydlig kravprofil för att hitta rätt kandidater. Vi hjälper dig dessutom att ordna en fullgod introduktion och mäter bemanningspersonalens produktivitet och kvaliteten på deras arbete löpande.

I och med detta frigör bemanning inte bara tid för cheferna inom lager och industri på ditt företag, du kan också snabbt få in rätt personer för att täcka dina behov. Det här betyder i sin tur minimerade störningar i arbetet och att allt flyter på som det ska.

Vår process för industri- och lagerbemanning

Konceptet för att sålla fram rätt personal för bemanning inom industri och lager kallar vi för ”Produktiv bemanning”.

Allt börjar med att vi reder ut vad du är ute efter och sammanställer en detaljerad kravprofil. Ju mer specifik den är desto lättare blir det att hitta passande kandidater med kort varsel.

I samband med kravprofilen väljer vi också ut sätt att mäta produktivitet och kvalitet på arbetet bemanningspersonalen utför, utifrån vad som är relevant hos dig. En tidsplan för när målen ska vara nådda bestäms och vi följer upp mätetalen varje vecka.

När allt det här är klart börjar vi söka personal. Ofta har vi redan personer som passar för uppdragen i vår fasta personal eller nätverk. Vi använder även annonsering i sociala kanaler och platsannonsplattformar. Utöver kompetensbaserade intervjuer har vi flera steg för kvalitetssäkring av processen för bemanning inom lager och logistik.

När det är dags för bemanningspersonalen att börja jobba hos dig förstår vi att du kanske inte har tid att få till en ordentlig introduktion. Därför lägger vi upp en introduktionsplan som förkortar startsträckan och ger personalen rätt förutsättningar för att komma igång och få ett bra första intryck av dig. Det gynnar både trivsel och produktivitet.

Därefter fortsätter vi att hålla kontakten. Efter första dagen har vi telefonavstämning med både dig och personalen för att se om ni trivs med upplägget samt om ni behöver något från oss. Sedan fortsätter veckovisa avstämningar.

Jobzone – Auktoriserat bemanningsföretag inom lager och industri

Sedan vi på Jobzone började med bemanning och rekrytering har vi alltid jobbat med ett ledord: arbetsglädje. När människor trivs och kommer till sin rätt på jobbet är det betydligt lättare för dem att göra bra ifrån sig.

Därför är vi måna om att matcha personal med arbetsplatser där arbetsuppgifterna är rätt för dem. På så sätt får du bemanningspersonal som är engagerad och redo att tackla vardagen hos dig. Att vi dessutom sätter tydliga mätpunkter för framgång gör det lätt att veta vad som förväntas. Det blir en trygghet för bemanningspersonalen eftersom det annars inte alltid är tydligt på en ny arbetsplats.

Med oss får du alltså bemanning inom industri, lager och logistik där den tillfälliga personalen kommer igång med sina uppgifter på ett bra sätt och så fort som möjligt. Tillsammans ser vi till att vardagen flyter på!

Hör av dig till oss för en långsiktig lösning för bemanning vid behovstoppar och personalfrånvaro.