fbpx

Administratör Stockholm

Jobba som administratör i Stockholm

På en del arbetsplatser finns inte de gamla hederliga jobben som sekreterare eller kanslist kvar längre. Det betyder dock inte att det inte finns något behov av administration i Stockholm. När jobben för kontorister sparas in på så blir det istället så att de akademiskt utbildade, som har högre lön, får rycka in som administratörer.

Men det finns också de företag som har insett att detta innebär en suboptimering. Det är mer lönsamt att låta akademikerna göra det som de är utbildade för, och att anställa kontorister för det administrativa arbetet. Det tycker vi på Jobzone är rätt tänkt.

Jobzone erbjuder många olika typer av jobb och karriärmöjligheter. Oavsett om du söker drömjobbet som utgör höjdpunkten i din karriär, eller om du bara är ute efter ett extrajobb för att dryga ut inkomsterna under studietiden, så har vi något attraktivt att erbjuda dig.

Låt Jobzone hjälpa dig

Lediga Jobb

På jakt efter en ny och spännande utmaning i arbetslivet? Här hittar du lediga jobb som är tillgängliga just nu.

Lediga Jobb  Så funkar det

Sök Personal

För att kunna behålla duktiga medarbetare under lång tid har vi satsat mycket på vår roll som arbetsgivare.

Sök Personal Yrkesområden

Vad gör en administratör i Stockholm?

Begreppet administratör omfattar ett brett område av uppgifter. Exakt vad man får göra som administratör beror väldigt mycket på vilket företag man arbetar på. Övergripande kan man säga att det främst handlar om att ge service åt tjänstemän, chefer, säljare eller andra. Det kan till exempel handla om att hantera och arkivera dokumentation, att sköta korrespondens, boka möten och liknande.

Många administratörsjobb innebär dock ett större eget ansvar för arbetsuppgifter inom någon specifik del av verksamheten. Så till exempel kan man vara löneadministratör (också benämnt ekonomiassistent) eller systemadministratör (med arbetsuppgifter inom IT). Det finns nog nästan lika många varianter på uppgifter för administratörer som det finns arbetsplatser.

Krav på utbildning och egenskaper för administratörer i Stockholm

Gymnasieutbildningarna inom ekonomi och företagande, eller handel och administration, ger en bra grund för dig som vill jobba som administratör i Stockholm. För administratörsjobb med högre eget ansvar och mer specifika arbetsuppgifter kan det vara bra med en eftergymnasial utbildning inom ämnen som ekonomi, löneadministration, affärssystem eller IT, beroende på vad du är intresserad av för typ av administratörsjobb.

För att passa för ett arbete som administratör i Stockholm behöver du vara strukturerad och noggrann och ha ett välutvecklat kvalitetstänk. Datorvana är ett måste för de flesta administrativa yrken, liksom goda kunskaper i språk. Du ska också gilla att ge service till andra och besitta god samarbetsförmåga.

Lediga jobb som administratör i Stockholm

Om du är intresserad av ett administratörsjobb i Stockholm så kan du hitta lediga platser genom oss på Jobzone. Du får en första, trygg och bekväm anställning hos oss som bemanningspersonal. Efter en tid kan det finnas goda möjligheter att anställningen går över till en tillsvidareanställning hos företaget du arbetar på. Du är välkommen att ansöka till något av våra lediga jobb som administratör i Stockholm.