fbpx

C-Chaufför Göteborg

Lastbilsjobb – bli en c-chaufför i Göteborg!

Tycker du att det är kul och givande att köra lastbil? Har du ett c-körkort och letar jobb i Göteborgs stad med dess närområden? Då har du fina möjligheter att hitta din nya tjänst som c-chaufför i Göteborg via Jobzone.

Att köra lastbil innebär mycket mer än att bara styra ett stort fordon på stora väger. Som lastbilschaufför har man ansvar för att varor transporteras från punkt A till punkt B och att transporten är säker och punktlig. Det kräver många olika kompetenser förutom just körandet. Variationen och utmaningarna gör ett chaufförsjobb spännande och utvecklande.

Om du söker jobb som lastbilsförare med Jobzone ser vi till att hjälpa dig att hitta en tjänst som passar just dig. Dessutom får du en trygg anställning där du först börjar hos Jobzone för att senare bli anställd av ett annat företag direkt. Din lön som lastbilsförare baseras på genomsnittligt förtjänstläge, vilket betyder att du får lika mycket betalt som andra med liknande arbetsuppgifter.

Jobzone erbjuder många olika typer av jobb och karriärmöjligheter. Oavsett om du söker drömjobbet som utgör höjdpunkten i din karriär, eller om du bara är ute efter ett extrajobb för att dryga ut inkomsterna under studietiden, så har vi något attraktivt att erbjuda dig.

Låt Jobzone hjälpa dig

Lediga Jobb

På jakt efter en ny och spännande utmaning i arbetslivet? Här hittar du lediga jobb som är tillgängliga just nu.

Lediga Jobb  Så funkar det

Sök Personal

För att kunna behålla duktiga medarbetare under lång tid har vi satsat mycket på vår roll som arbetsgivare.

Sök Personal Yrkesområden

Vem kan söka lastbilsjobb?

För att kunna ta ett lastbilsjobb behöver du ett c-körkort. Ett c-körkort tillåter dig att köra tung lastbil utan någon viktgräns. Det är ingen nackdel om du även har ce-körkort, alltså behörigheten att köra tung lastbil med ett eller flera tunga släp.

Om du har tidigare erfarenhet av att köra lastbil är det ett plus, men det är inget krav för att söka c-chaufförsjobb. Göteborg är en stad i ständig utveckling med stora behov av chaufförer. Här finns det gott om jobb för både den erfarne och den som är ny på arbetsmarknaden.

Vad ska en lastbilsförare kunna?

Som lastbilschaufför finns det några egenskaper som är särskilt värdefulla. Först och främst ska chauffören kunna garantera att lasten packas säkert och förs fram i tid. Chauffören deltar i lastning och lossning av lasten och ska ha kunskap om hur olika varor kan packas. Lastjobb kan vara tungt, så det är bra att vara i god fysisk form.

Lastbilschauffören måste också i många fall vara en problemlösare som hittar fram på små, krångliga vägar eller hittar alternativa rutter när vägen är blockerad av vägarbeten eller trafikolyckor. En bra lastbilsförare sätter stort värde på sin förmåga att få fram sina last i vått och torrt!

Lastbilschaufför – ett yrke med många spår

Som lastbilschaufför kan man välja att köra varor åt en firma där man arbetar inom företaget, eller köra för ett åkeri där man transporterar varor åt andra företag. Varorna kan vara allt från tankar med vatten till timmer eller läkemedel. Lastbilar transporterar alla sorters varor.

Man kan välja att specialisera sig på att till exempel köra farligt gods som kräver vidareutbildning, köra specialtransporter som kräver en förmåga att hantera otympligt gods eller köra kranbil där man kombinerar lastbilsjobbet med kompetensen hos en kranförare. Med ett c-körkort öppnas många nya möjligheter och utmaningar.

Lastbilschaufförens lön

I Sverige tjänar en lastbilschaufför runt 30 000 kronor. Lönen varierar en del mellan olika yrkesspår och beroende på vilken erfarenhet man har. Som ny lastbilschaufför får man vara beredd på att ta lägre betalt, medan den erfarne och kanske specialiserade chauffören kan få en bättre lön.

På Jobzone får du en marknadsmässig lön som baseras på den lön som andra får för liknande jobb enligt principen om genomsnittligt förtjänstläge.