fbpx

C-Chaufför Göteborg

Lastbilsjobb – bli en c-chaufför i Göteborg!

Att bli en c-chaufför i Göteborg kan vara en givande och spännande karriär. Utöver att ha möjligheten att köra lastbil, är det ett yrke som erbjuder variation och utmaningar. Som c-chaufför har du ansvaret att transportera varor på ett säkert och effektivt sätt från en plats till en annan. Det kräver olika kompetenser för att kunna hantera transportuppdraget på bästa möjliga sätt.

Fördelar med att söka jobb som c-chaufför via Jobzone

När du söker jobb som c-chaufför via Jobzone har du fördelarna av att få hjälp att hitta en tjänst som passar just dig. Vi har etablerade samarbeten med företag i Göteborgsområdet och kan matcha dig med lämpliga arbetsgivare. Dessutom erbjuder Jobzone en trygg anställning där du först anställs av oss och senare kan bli direkt anställd av ett annat företag. Du kommer att erbjudas en konkurrenskraftig lön baserad på genomsnittligt förtjänstläge för liknande arbetsuppgifter.

Krav och kompetenser för att bli en framgångsrik c-chaufför i Göteborg

För att bli en framgångsrik c-chaufför behöver du ha ett giltigt c-körkort som tillåter dig att köra tunga fordon. Utöver körkortet krävs det även att du har god körförmåga och kan hantera lastbilen på ett säkert sätt. Du behöver vara noggrann, ansvarsfull och kunna arbeta självständigt. God fysisk form är också viktigt eftersom lastning och lossning av varor kan vara en fysiskt krävande del av jobbet.

Sök lediga jobb som c-chaufför i Göteborg!

För att söka lediga c-chaufförsjobb i Göteborg via Jobzone kan du besöka vår hemsida eller kontakta oss direkt. Vi har en bred samling av jobbmöjligheter inom transportbranschen och vårt erfarna team hjälper dig att hitta en tjänst som matchar dina intressen och kvalifikationer. Du kan också ladda upp ditt CV och registrera dig hos oss för att bli informerad om aktuella jobberbjudanden som passar din profil.

Jobzone erbjuder många olika typer av jobb och karriärmöjligheter. Oavsett om du söker drömjobbet som utgör höjdpunkten i din karriär, eller om du bara är ute efter ett extrajobb för att dryga ut inkomsterna under studietiden, så har vi något attraktivt att erbjuda dig.

Låt Jobzone hjälpa dig

Lediga Jobb

På jakt efter en ny och spännande utmaning i arbetslivet? Här hittar du lediga jobb som är tillgängliga just nu.

Lediga Jobb  Så funkar det

Sök Personal

För att kunna behålla duktiga medarbetare under lång tid har vi satsat mycket på vår roll som arbetsgivare.

Sök Personal Yrkesområden

Vem kan söka lastbilsjobb i Göteborg?

För att kunna ta ett lastbilsjobb behöver du ett c-körkort. Ett c-körkort tillåter dig att köra tung lastbil utan någon viktgräns. Det är ingen nackdel om du även har ce-körkort, alltså behörigheten att köra tung lastbil med ett eller flera tunga släp.

Om du har tidigare erfarenhet av att köra lastbil är det ett plus, men det är inget krav för att söka c-chaufförsjobb. Göteborg är en stad i ständig utveckling med stora behov av chaufförer. Här finns det gott om jobb för både den erfarne och den som är ny på arbetsmarknaden.

Vad ska en lastbilsförare kunna?

Som lastbilschaufför finns det några egenskaper som är särskilt värdefulla. Först och främst ska chauffören kunna garantera att lasten packas säkert och förs fram i tid. Chauffören deltar i lastning och lossning av lasten och ska ha kunskap om hur olika varor kan packas. Lastjobb kan vara tungt, så det är bra att vara i god fysisk form.

Lastbilschauffören måste också i många fall vara en problemlösare som hittar fram på små, krångliga vägar eller hittar alternativa rutter när vägen är blockerad av vägarbeten eller trafikolyckor. En bra lastbilsförare sätter stort värde på sin förmåga att få fram sina last i vått och torrt!

Lastbilschaufför i Göteborg – ett yrke med många spår

Som lastbilschaufför kan man välja att köra varor åt en firma där man arbetar inom företaget, eller köra för ett åkeri där man transporterar varor åt andra företag. Varorna kan vara allt från tankar med vatten till timmer eller läkemedel. Lastbilar transporterar alla sorters varor.

Man kan välja att specialisera sig på att till exempel köra farligt gods som kräver vidareutbildning, köra specialtransporter som kräver en förmåga att hantera otympligt gods eller köra kranbil där man kombinerar lastbilsjobbet med kompetensen hos en kranförare. Med ett c-körkort öppnas många nya möjligheter och utmaningar.

Lastbilschaufförens lön

I Sverige tjänar en lastbilschaufför runt 30 000 kronor. Lönen varierar en del mellan olika yrkesspår och beroende på vilken erfarenhet man har. Som ny lastbilschaufför får man vara beredd på att ta lägre betalt, medan den erfarne och kanske specialiserade chauffören kan få en bättre lön.

På Jobzone får du en marknadsmässig lön som baseras på den lön som andra får för liknande jobb enligt principen om genomsnittligt förtjänstläge.