fbpx

C-Chaufför Malmö

Lastbilsjobb i Malmö för c-chaufförer

Malmö och Öresundsregionen är ett aktivt och livligt område där det både sker mycket produktion och passerar tonvis med gods via Öresundsbron eller hamnen i Helsingborg. Dessutom sker stora delar av landets produktion av spannmål och sockerbetor i Skåne. Det är med andra ord lätt att inse att det alltid finns ett stort behov av lastbilsförare i Malmö med omnejd.

Jobzone erbjuder många olika typer av jobb och karriärmöjligheter. Oavsett om du söker drömjobbet som utgör höjdpunkten i din karriär, eller om du bara är ute efter ett extrajobb för att dryga ut inkomsterna under studietiden, så har vi något attraktivt att erbjuda dig.

Låt Jobzone hjälpa dig

Lediga Jobb

På jakt efter en ny och spännande utmaning i arbetslivet? Här hittar du lediga jobb som är tillgängliga just nu.

Lediga Jobb  Så funkar det

Sök Personal

För att kunna behålla duktiga medarbetare under lång tid har vi satsat mycket på vår roll som arbetsgivare.

Sök Personal Yrkesområden

Vad gör en lastbilschaufför i Malmö?

Det råder som sagt ingen brist på arbete för lastbilschaufförer i Malmö. Man kan få i uppgift att transportera färdigvaror från tillverkande industrier eller livsmedelsproducenter, likaväl som att man kan få förse dessa med insatsvaror och råvaror. Även för byggen, anläggningsarbeten och vägarbeten finns det stora behov av lastbilsförare. Och inom jordbruket är behovet av folk som kan köra lastbil väldigt säsongsbetonat. Vid skördetid behövs det alltid extra många c-chaufförer för att transportera spannmål eller betor från åkrarna.

Vad gäller lastning och lossning så kan det gå till på olika sätt beroende på vilken typ av gods man arbetar med. Ofta är det varor som är lastade på pallar, vilka lyfts med truck. Eller också handlar det om material i bulk. Men ibland kan det också behövas lastning för hand.

Vilka krav ställs för ett chaufförsjobb i Malmö?

För att ha c-chaufför som yrke krävs c-körkort. För att få det så behöver man först och främst ha tagit ett vanligt b-körkort. Sedan finns det lite olika vägar för att ta c-körkort. Om man inte haft chansen att ta c-körkort på gymnasiets program för transport och fordon så kan man göra det som vuxen. Det finns kurser för detta på Komvux och Yrkesvux.

Innan man börjar jobba yrkesmässigt som lastbilsförare måste man också ha ett så kallat yrkeskompetensbevis, som man kan få hos vissa körskolor. Det är giltigt i 5 år och måste därefter förnyas.

De personliga krav som ställs på en lastbilsförare är att man ska vara bra på att ta eget ansvar. Detta eftersom man ofta får planera både sina arbetsdagar och resrutter själv. God trafikvana är naturligtvis också ett måste, liksom ett högt säkerhetstänkande. Vad gäller arbetet med att lasta i och ur lastbilen så behövs ett bra spatialt tänkande, men också en viss fysisk förmåga eftersom inte alla varor kan tas med truck. För de varor som kan det, så är det en stor fördel om man har truckkort, så att man kan assistera markpersonalen där man hämtar eller lämnar av.

Hur fungerar det att vara anställd av Jobzone som lastbilschaufför i Malmö?

Jobzone är ett företag som ordnar rekrytering och bemanning åt ett stort antal kundföretag. Oftast går det till så att man initialt anställs av oss, för att senare få chansen att övergå till en anställning direkt hos det företag där man arbetar.

Den lön man får när man anställs av oss på Jobzone beräknas enligt det som kallas genomsnittligt förtjänstläge (GFL). Det betyder att man får en lön som ligger i samma nivå som för annan personal med samma arbetsuppgifter, hos företaget där man arbetar.

Låter ett jobb som c-chaufför i Malmö som något för dig? I så fall är du mer än välkommen att söka något av de lediga jobb vi erbjuder.