fbpx

C-Chaufför Stockholm

Sök lediga jobb som c-chaufför i Stockholm

Söker du arbete som lastbilschaufför i Stockholm, titta hit! Stockholm är en stad med en stor och levande industri- och företagskultur där det finns ett ständigt ökande behov av transporter. I Stockholm finns det gott om chaufförsjobb för varor som ska skickas mellan företag och in och ut från huvudstaden.

Ett lastbilsjobb i Stockholm är ett spännande yrke där den ena dagen aldrig är den andra lik. Varor ska lastas på och av, lasten ska säkras, rutter ska planeras och kundkontakter ska knytas och vårdas. En lastbilsförare med jobb i Stockholm behöver många kompetenser. Ett lastbilsjobb är utmanande men också spännande och utvecklande!

Jobzone erbjuder många olika typer av jobb och karriärmöjligheter. Oavsett om du söker drömjobbet som utgör höjdpunkten i din karriär, eller om du bara är ute efter ett extrajobb för att dryga ut inkomsterna under studietiden, så har vi något attraktivt att erbjuda dig.

Låt Jobzone hjälpa dig

Lediga Jobb

På jakt efter en ny och spännande utmaning i arbetslivet? Här hittar du lediga jobb som är tillgängliga just nu.

Lediga Jobb  Så funkar det

Sök Personal

För att kunna behålla duktiga medarbetare under lång tid har vi satsat mycket på vår roll som arbetsgivare.

Sök Personal Yrkesområden

Vad gör en c-chaufför?

Lastbilschauffören ska garantera att varor transporteras tryggt och säkert från en plats till en annan. För att kunna göra det krävs en hel del jobb både före och efter körningen. Först och främst tar lastbilschauffören emot en order från det egna företaget om man kör firmabil, eller från en kund om man kör lastbil för ett åkeri.

När det är klart ska rutten planeras. En rutt kan innehålla många olika stopp med på- och avlastning och måste planeras noga för att kunna köras effektivt. Det är ofta lastbilschauffören som själv lastar sin lastbil och i de fall någon annan lastar måste chauffören säkra lasten och se till att den förankras säkert. I det sista steget ska lasten lossas och mottagaren underrättas om att transporten är klar.

En c-chaufför har många utvecklingsmöjligheter

En lastbil kan transportera i princip alla typer av varor man kan tänka sig. I andra fall används en lastbil som en kranbil vid byggentreprenad eller vid timmertransporter. En särskilt klass av lastbilar kör farligt gods, som kemikalier, explosiva material eller radioaktiva ämnen. Att köra transporter med farligt gods kräver extra omsorg och god kunskap hos föraren.

Med alla olika transporttyper kommer stora möjligheter för c-chauffören att hitta sin nisch i branschen. En specialiserad lastbilsförare med stor kompetens och erfarenhet inom sitt område är en mycket eftertraktad och värdefull tillgång för företaget.

Vad behöver jag för att söka jobb som c-chaufför?

För att köra lastbil som c-chaufför behöver du ha ett c-körkort. Körkortet är en grundkompetens som är ett absolut krav men därutöver kan man vidareutbilda sig. När man söker jobb som c-chaufför kan man ha fördel av vidareutbildningar som till exempel ADR-utbildning för att få köra farligt gods.

Som personliga egenskaper behöver du ha god fysik eftersom en del på- och avlastning innebär tungt arbete. Du behöver kunna ta ansvar för din ruttplanering och din körning så att transporten sker säkert och i tid. Punktlighet är en mycket viktig egenskap hos lastbilsföraren!

Vilken lön får en lastbilsförare?

Tycker du att det är kul att köra lastbil och att beskrivningarna här passar in på dig? I så fall ska du titta på lediga jobb som lastbilsförare i Stockholm. När du tar jobb via Jobzone får du en trygg anställning hos oss med en lön som baseras på genomsnittligt förtjänstläge.

Genomsnittslönen för en lastbilschaufför är i runda slängar 30 000 kr, men varierar stort mellan olika jobb. Med en lön som baseras på genomsnittligt förtjänstläge ser vi till att lönen stämmer överens med vad andra får för liknande jobb som du utför.