fbpx

CE-Chaufför Göteborg

Jobba som ce-chaufför i Göteborg

Som ce-chaufför har man goda möjligheter att hitta jobb. Körkortet ger rätt att köra lastbil med flera släp utan viktgräns och det är attraktivt på arbetsmarknaden. I Göteborg har vi flera stora industrier med stort behov av transporter både mellan fabriker och mellan fabriker och kunder utanför Göteborg. I den här miljön har du som ce-chaufför goda möjligheter att hitta ett nytt jobb.

Ta hjälp av Jobzone för att hitta annonser där ce-chaufför sökes i Göteborg. Jobzone ger dig inte bara goda möjligheter att snabbt hitta lediga tjänster. Vi ger dig även möjligheten att påbörja ditt nya lastbilschaufförsjobb i Göteborg med en trygg anställning och en bra lön som håller marknadsriktig standard.

Jobzone erbjuder många olika typer av jobb och karriärmöjligheter. Oavsett om du söker drömjobbet som utgör höjdpunkten i din karriär, eller om du bara är ute efter ett extrajobb för att dryga ut inkomsterna under studietiden, så har vi något attraktivt att erbjuda dig.

Låt Jobzone hjälpa dig

Lediga Jobb

På jakt efter en ny och spännande utmaning i arbetslivet? Här hittar du lediga jobb som är tillgängliga just nu.

Lediga Jobb  Så funkar det

Sök Personal

För att kunna behålla duktiga medarbetare under lång tid har vi satsat mycket på vår roll som arbetsgivare.

Sök Personal Yrkesområden

Så skaffar du jobb som ce-chaufför i Göteborg

För att kunna köra tung lastbil utan viktgräns behöver du ett ce-körkort. Det får du efter lång träning med olika typer av lastbilar. Att bli en ce-chaufför kräver en dedikerad insats och en förståelse för de krav och utmaningar som kommer med att köra dessa stora fordon.

På ett jobb som ce-chaufför i Göteborg kan det hända att du lastar din lastbil vid en distributionscentral för att sedan successivt lossa varor på flera platser längs din planerade rutt. För att klara av detta jobb behöver du dels ha god fysik för att klara av vissa lyft och rörelser, dels en förmåga att noggrant planera din rutt för att säkerställa effektiv leverans, och sist men inte minst, en god förmåga att interagera med kunderna på ett professionellt och vänligt sätt. Att vara en ce-chaufför innebär att du har en viktig roll i att säkerställa att varor transporteras säkert och i tid till deras destinationer.

Vad gör en lastbilschaufför med ce-körkort?

En ce-chaufför har många kompetenser och jobbet är varierat och utmanande. Samtidigt är jobbet spännande. Som lastbilschaufför är aldrig en dag den andra lik. Varje körning är speciell och då och då hamnar man i situationer där man får gnugga geniknölarna för att lösa problem så lasten kommer fram i tid.

Lastbilschauffören ska alltså dels transportera varor mellan olika punkter och dels kunna garantera att transporten kommer fram i tid. Det här är ju just en av lastbilschaufförens viktigaste egenskaper, att i alla väder kunna se till att lasten kommer fram till kunden på utsatt tid.

Lastbilschauffören är också den som vet hur olika typer av varor packas säkert i lastbilen för att klara transporten utan att godset tar skada. Det gäller oavsett om lastbilen transporterar boskap, läkemedel, möbler, metallskrot eller bilar. Att kunna transportera olika sorters gods kräver erfarenhet och stor ansvarskänsla.

Vilken lön får en lastbilschaufför i Göteborg?

Genomsnittslönen för en lastbilschaufför är runt 30 000 kr. Lönen varierar en del mellan olika chaufförsjobb och var man arbetar. Som ce-chaufför har man fina möjligheter att få lite högre lön eftersom ce-körkortet ger flexibilitet att kunna köra alla sorters fordon.

När du tar anställning som ce-chaufför får du först en anställning hos Jobzone och en lön som baseras på genomsnittligt förtjänstläge. Du får alltså en lön som stäms av med vad andra i genomsnitt får för samma jobb som du utför. Det ger en rättvis lön enligt marknadens villkor. Så småningom har du fina möjligheter att få anställning direkt hos ett företag. Då blir lönen en förhandlingsfråga mellan dig och arbetsgivaren vid anställningen.

Känner du att jobbet som ce-chaufför i Göteborg är rätt för dig är du välkommen med din ansökan!