fbpx

CE-Chaufför Malmö

Jobba som ce-chaufför i Malmö!

Har du ett ce-körkort och letar jobb i sydvästra Skåne? Då är jobbet som ce-chaufför i Malmö perfekt för dig. Malmö är den stora staden i den levande Öresundsregionen där kontakter med Köpenhamn skapar många spännande arbetsmöjligheter. Hitta din nya karriär genom Jobzone!

Att köra tung lastbil är ett varierande yrke där körjobbet blandas med på- och avlastning, planering och kundkontakter. Vissa lastbilschaufförer kör firmabil åt ett och samma företag. Då blir man specialist på just det företagets varor och transportbehov. Andra jobbar som lastbilschaufför åt ett åkeri där man istället arbetar med alla slags varor och företag. På ett åkeri är ofta variationen större och det ger lite mer flexibilitet i lastbilschaufförsjobbet.

Vilket jobb passar dig bäst? Leta bland annonserna där ce-chaufför sökes i Malmö. På Jobzone får du en trygg anställning där du först anställs av oss för att arbeta ute på ett företag. Efter hand finns det goda chanser att få en fast anställning på företaget direkt.

Jobzone erbjuder många olika typer av jobb och karriärmöjligheter. Oavsett om du söker drömjobbet som utgör höjdpunkten i din karriär, eller om du bara är ute efter ett extrajobb för att dryga ut inkomsterna under studietiden, så har vi något attraktivt att erbjuda dig.

Låt Jobzone hjälpa dig

Lediga Jobb

På jakt efter en ny och spännande utmaning i arbetslivet? Här hittar du lediga jobb som är tillgängliga just nu.

Lediga Jobb  Så funkar det

Sök Personal

För att kunna behålla duktiga medarbetare under lång tid har vi satsat mycket på vår roll som arbetsgivare.

Sök Personal Yrkesområden

Vilka möjligheter finns det som ce-chaufför?

När man har ett ce-körkort har man ett av de mest avancerade körkorten som finns. Som ce-chaufför får man köra tung lastbil med flera släp utan viktgräns. Det ger stora möjligheter att ta olika sorters chaufförsjobb på olika arbetsplatser. En del väljer att specialisera sig på vissa typer av transporter, som att utbilda sig för körning av farligt gods.

Andra väljer att arbeta med olika uppdrag för att få variation i sin arbetsdag. Som lastbilschaufför kan man blanda kortare körningar inom Malmö med lite längre transporter till andra städer eller till och med andra länder. Malmö har många transportförbindelser och är en av de viktigaste portarna till Sverige för transporter från kontinenten. Här finns det gott om olika sorters arbeten som ce-chaufför att välja mellan.

Hur ser vardagen ut för en ce-chaufför?

Självklart består en stor del av arbetet som ce-chaufför av att just köra lastbil. Varor ska köras från punkt A till punkt B och det är lastbilschaufförens ansvar att varorna transporteras på rätt sätt och levereras i tid. Förmågan att vara ansvarstagande och punktlig är en av de viktigaste egenskaperna en arbetsgivare tittar efter när nya chaufförer rekryteras.

Chauffören ska även se till att varorna lastas och lossas. Det kräver att man har god fysik och klarar av tunga lyft. En del varor behöver lite omsorg när de packas så en del av chaufförens dagliga sysslor är att ta reda på information om de varor han eller hon transporterar.

Sist men inte minst ska chauffören planera sitt transportrutt. I vissa fall ska en vara transporteras, i andra fall ska flera varor lastas och lossa längs vägen. I båda fallen har chauffören ansvaret för att transporten är effektivt och att tidplanen hålls.

Vilken lön får man för att köra tung lastbil?

När man tar en anställning som ce-chaufför via Jobzone blir man garanterad en marknadsmässig lön. Lönen beräknas enligt GFL – genomsnittligt förtjänstläge. Det betyder att man får en lön som matchar lönen för andra som utför liknande arbetsinsatser. Om du sedan blir anställd av företaget direkt blir lönen en förhandlingsfråga i diskussionerna kring anställningen.