fbpx

Chaufförsjobb Göteborg

Jobba som chaufför

Har du B-körkort? – Sök chaufförsjobb i Göteborg

Innehav av ett B-körkort är en bra förutsättning för dig som söker ett extrajobb i Göteborg. Här finns ständigt ett behov av frakter lokalt – matvaror som ska levereras hem till folk som handlat på nätet, paket med varor som köpts in på samma sätt och som ska ut till slutkunden.

Vi har ofta lediga jobb som chaufför i Göteborg för dig som är intresserad av att jobba som B-chaufför på deltid. Det kan ge ett välkommet plus i kassan. Men vi har för all del också öppningar för dig som söker ett jobb som B-chaufför på heltid.

Jobzone erbjuder många olika typer av jobb och karriärmöjligheter. Oavsett om du söker drömjobbet som utgör höjdpunkten i din karriär, eller om du bara är ute efter ett extrajobb för att dryga ut inkomsterna under studietiden, så har vi något attraktivt att erbjuda dig.

Låt Jobzone hjälpa dig

Lediga Jobb

På jakt efter en ny och spännande utmaning i arbetslivet? Här hittar du lediga jobb som är tillgängliga just nu.

Lediga Jobb  Så funkar det

Sök Personal

För att kunna behålla duktiga medarbetare under lång tid har vi satsat mycket på vår roll som arbetsgivare.

Sök Personal Yrkesområden

Arbetsuppgifter för B-chaufför i Göteborg

Som paketbilschaufför har du friheten att ta ansvar för dig själv och dina arbetsuppgifter ute på vägarna. Det är du som representerar företaget som säljer varorna och du måste göra det på ett bra sätt – punktligt, noggrant och med god service.

Du kommer att få lasta och packa in i bilen vid terminalerna där du hämtar upp paket, eller vid mataffärerna som packat matkassar. Det är viktigt att detta arbete görs rätt, dels för att varorna inte ska ta skada och dels för att det ska bli effektivt vid utleverans. Du ska inte behöva leta längst in efter varor som ska lämnas ut tidigt på rutten.

Det ligger också på ditt ansvar att ta hand om dokumentation i samband med leveranser, såsom att ta emot mottagarens signatur och markera paket som levererade i loggen.

Du får också räkna med att vissa arbetspass kan ligga tidigt på morgonen eller sent på kvällen. Detta kan dock vara en fördel för dig som har en annan sysselsättning också. Dessutom brukar trafiken vara mindre intensiv dessa tider. Det vill dock till att du kan passa in arbetstiderna med tanke på andra åtaganden och eventuella familjebehov. Oftast finns det dock möjlighet att välja tider för dina arbetspass.

B-chaufför i Göteborg – vad ställs det för krav?

Att arbeta som bilbud i en storstad som Göteborg kan vara ett perfekt sätt att tjäna en extra slant. Som bemanningsföretag får vi ofta in uppdrag som passar dig som vill köra budbil eller jobba som paketbilschaufför. För dessa jobb räcker det med B-körkort men det ställs också en hel del andra krav för att du ska passa för jobbet. För det första, om du vill ha jobbet på deltid, som ett extrajobb, så är det önskvärt att du har behov av detta under en längre tid, samtidigt med annan sysselsättning och inkomst. Andra önskemål och krav är:

  • Att ditt B-körkort tillåter dig att köra med manuell växellåda
  • Att du talar och skriver svenska och engelska väl
  • Att du är van att köra i stadstrafik, även under rusningstider
  • Att du är stresstålig
  • Att du hittar bra i Göteborg
  • Att du är noga med trafikregler och säkerhet
  • Att du är bra på att ta ansvar
  • Att du är noggrann
  • Att du klarar kroppsarbete (lyfta paket och bära tungt i trappor)
  • Att du är serviceminded

Om du har kört skåpbil eller lätt lastbil förut så är det naturligtvis ett plus.