fbpx

Chaufförsjobb Malmö

Arbeta i ständig rörelse

Jobb som chaufför i Malmö

Har du ett vanligt körkort med b-behörighet så är det faktiskt en alldeles utmärkt grundförutsättning för att kunna jobba som bilbud i Malmö. Åtminstone om du också känner dig bekväm med att köra i stadstrafiken i Malmö och är bra på att hitta i stan.

Att jobba med att köra budbil kan vara perfekt för dig som har b-körkort och vill ha ett extra jobb, eftersom du kan jobba som b-chaufför på deltid. Om du till exempel är student eller har ett annat jobb på deltid så är detta ett bra sätt att utöka ekonomin.

Naturligtvis finns det också lediga jobb för dig som vill vara b-chaufför på heltid. Hos oss på Jobzone hittar du ofta lediga jobb som chaufför i Malmö, oavsett hur mycket du vill arbeta.

Jobzone erbjuder många olika typer av jobb och karriärmöjligheter. Oavsett om du söker drömjobbet som utgör höjdpunkten i din karriär, eller om du bara är ute efter ett extrajobb för att dryga ut inkomsterna under studietiden, så har vi något attraktivt att erbjuda dig.

Låt Jobzone hjälpa dig

Lediga Jobb

På jakt efter en ny och spännande utmaning i arbetslivet? Här hittar du lediga jobb som är tillgängliga just nu.

Lediga Jobb  Så funkar det

Sök Personal

För att kunna behålla duktiga medarbetare under lång tid har vi satsat mycket på vår roll som arbetsgivare.

Sök Personal Yrkesområden

Vad innebär det att ha b-chaufför som jobb?

Som paketbilschaufför i Malmö kör du paket från företag eller centraler där paketen sorteras, och ut till olika mottagare. Det som ska levereras kan vara alltifrån lite större sällanköpsvaror som beställts på nätet, till matkassar som packats i livsmedelsbutiker för att levereras ut till kunderna.

När du jobbar som chaufför får du arbeta enligt en daglig arbetsorder. Du börjar med att lasta in paket och gods i budbilen så att de ligger säkert. De får inte ta skada, varken under lastning eller transport. De ska dessutom packas in så att de går enkelt att få ut i den ordning som gäller för turen.

I trafiken måste du så klart följa trafikreglerna och köra tryggt och säkert. Ute hos mottagaren lastar du av paket. Oftast ska de lämnas vid dörr. Vid behov kan du ha en säckkärra till hjälp. Du ska sedan se till att få mottagarens kvittering av leveransen, och loggföra paketet såsom avlämnat. Därefter kör du och hämtar upp nästa omgång med paket som ska ut, tills arbetsdagen är slut.

Hur arbetsdagen ligger kan för övrigt variera en hel del. Det är inte ovanligt att leveranser i Malmö ska ske tidigt på morgonen eller ända in på kvällstid. Om du har chaufförsjobbet som ett extraknäck så kan det vara en fördel att kunna arbeta på sådana tider.

Vilka krav ställs på en budbilschaufför i Malmö?

Förutom det självklara kravet på b-körkort så behöver du vara noggrann och ansvarsfull men även tillräckligt stresstålig för att klara den intensiva trafiken i Malmö centrum. Bra lokalkännedom är också en stor fördel. Du bör dessutom vara hyfsat vältränad för att orka med att hantera alla paket som ska lastas in i och ut ur bilen. Sist men inte minst ska kunna förstå och prata svenska flytande och du ska kunna agera vänligt och serviceinriktat både när du hämtar upp paket och när du lämnar av dem, även om situationen är stressig. Ingen ska heller behöva märka av om du har en dålig dag.

I övrigt behövs inte någon särskild utbildning. Rätt inställning och vilja räcker långt. Och instruktioner och genomgång av arbetsrutiner får du i samband med introduktionen för anställningen.

Om du tycker att jobbet som b-chaufför i Malmö låter intressant så är du välkommen att ansöka.