fbpx

Chaufförsjobb Stockholm

Jobba som chaufför

Har du B-körkort? – Sök chaufförsjobb i Stockholm

Om du vill ha ett jobb och du har B-körkort så kan det vara ett alternativ för dig att arbeta som bilbud.

I Stockholm finns det ständigt lediga jobb som chaufför – det är många företag som levererar med budbil och det finns flera stora terminaler där paket och varor sorteras och hanteras för att sedan levereras ut. Det kan handla om att köra ut färdigpackade matkassar eller att leverera ut paket med varor som köpts online. Som paketbilschaufför är det aldrig brist på jobb.

 

Jobzone erbjuder många olika typer av jobb och karriärmöjligheter. Oavsett om du söker drömjobbet som utgör höjdpunkten i din karriär, eller om du bara är ute efter ett extrajobb för att dryga ut inkomsterna under studietiden, så har vi något attraktivt att erbjuda dig.

Låt Jobzone hjälpa dig

Lediga Jobb

På jakt efter en ny och spännande utmaning i arbetslivet? Här hittar du lediga jobb som är tillgängliga just nu.

Lediga Jobb  Så funkar det

Sök Personal

För att kunna behålla duktiga medarbetare under lång tid har vi satsat mycket på vår roll som arbetsgivare.

Sök Personal Yrkesområden

B-chaufför – jobb på deltid eller heltid

Om du har B-körkort så kan ett extrajobb som skåpbilschaufför vara ett lysande sätt att få lite extra klirr i kassan. Det är ett toppenalternativ särskilt för dig som redan har en annan sysselsättning men vill ha ett komplement. Om du till exempel är egenföretagare utan full beläggning, elitidrottare eller student så fundera på att ta ett jobb som B-chaufför på deltid. Naturligtvis finns det ofta även tjänster som B-chaufför på heltid om du är mogen att ta steget fullt ut.

Vad innebär jobbet som B-chaufför?

Att köra budbil innebär en stor frihet men också ett stort ansvar. Det är du som i slutänden ser till att kunden får det den förväntar sig. Arbetet kan delvis ske på obekväma arbetstider, kvällar och tidiga morgnar. Å andra sidan är det mindre av annan trafik ute då, och det kan underlätta jobbet avsevärt. Just trafiken i Stockholm kan ju vara stressande att behöva arbeta i.

Vid terminalerna kommer du att packa in i din skåpbil, med god struktur så att det dels ryms så mycket som möjligt och så att det blir effektivt när paket och varor ska lastas ut. Det som ska lämnas av sist enligt reserutten ska självklart lastas längst in.

Ute hos slutkund ska du lämna ut paket och varor med punktlighet och noggrannhet. Rätt paket till rätt kund i rätt tid gäller. Du kommer också att få sköta den dokumentation som krävs i samband med utlämningen.

Vilka krav ställs på en B-chaufför?

För att du ska passa som paketbilschaufför i Stockholm och jobbet ska fungera bra för dig bör du:

  • Ha B-körkort för manuell växellåda
  • Ha god lokalkännedom om Stockholm och ha lätt för att hitta
  • Känna dig bekväm med att köra i intensiv trafik
  • Ha ett stabilt sinnelag och starkt säkerhetstänk
  • Vara bra på svenska och engelska, både i skrift och tal
  • Trivas med och kunna ta ansvar för självständigt arbete
  • Vara effektiv och trivas med att arbeta i ett högt tempo
  • Ha god fysik, då jobbet innebär både tunga lyft och att bära i trappor
  • Vara noggrann med att rätt paket levereras ut i rätt tid
  • Alltid kunna möta en kund med ett leende och ge den service som förväntas

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att köra lätt lastbil eller skåpbil. Om du är intresserad av ett deltidsjobb så behöver du dessutom dels ha en annan inkomst vid sidan, och ha behov av extrajobbet under en avsevärd tid.