fbpx

Chaufförsjobb

Jobba som chaufför

Har du B-körkort? – Sök chaufförsjobb

Är du redo för en spännande karriär inom transport och logistik? Med ditt B-körkort öppnar sig möjligheten att utforska en mängd givande chaufförsjobb runt om i Sverige. Att arbeta som bilbud kan vara en attraktiv och mångsidig karriärväg för dig.

Sverige är ett pulserande land som erbjuder ett dynamiskt näringsliv och en ständig efterfrågan på pålitliga och effektiva chaufförer. Oavsett om du är ny inom yrket eller har tidigare erfarenhet, finns det många företag som är i behov av dina körkunskaper och tjänster. Budbranschen blomstrar i Sverige, med en mängd olika företag som levererar varor med budbilar till kunder i hela staden. Från livsmedelsleveranser till e-handelssändningar, finns det en bred variation av arbetsuppgifter att utforska.

På olika ställen i Sverige finns flera stora terminaler och logistikhubbar där paket och gods sorteras och distribueras. Som paketbilschaufför kan du vara involverad i den spännande processen att ta hand om och leverera viktiga försändelser. Att hantera varierande rutiner och köra till olika destinationer ger dig en flexibel och dynamisk arbetsmiljö. Du kommer att vara en viktig del av den logistiska kedjan, där din insats spelar en avgörande roll för att säkerställa snabb och korrekt leverans av varor till nöjda kunder.

Att arbeta som chaufför ger dig också möjligheten att utforska landets unika geografiska område och utveckla dina navigationsfärdigheter. Du kommer att bli bekant med stadens gator, vägar och trafikförhållanden, vilket i sin tur stärker din kompetens som förare och gör dig ännu mer eftertraktad på arbetsmarknaden.

Som chaufför behöver du vara ansvarsfull, pålitlig och ha en utmärkt körteknik. Att vara serviceinriktad och ha god kommunikationsförmåga är också viktigt, eftersom du kommer att ha direkt interaktion med kunder och kollegor vid leveranser och möten på olika platser. Du behöver vara organiserad och ha förmågan att effektivt hantera tid och leveransscheman. Att vara beredd på olika väderförhållanden och kunna anpassa sig till förändrade omständigheter är också viktigt inom detta yrke.

 

Jobzone erbjuder många olika typer av jobb och karriärmöjligheter. Oavsett om du söker drömjobbet som utgör höjdpunkten i din karriär, eller om du bara är ute efter ett extrajobb för att dryga ut inkomsterna under studietiden, så har vi något attraktivt att erbjuda dig.

Låt Jobzone hjälpa dig

Lediga Jobb

På jakt efter en ny och spännande utmaning i arbetslivet? Här hittar du lediga jobb som är tillgängliga just nu.

Lediga Jobb  Så funkar det

Sök Personal

För att kunna behålla duktiga medarbetare under lång tid har vi satsat mycket på vår roll som arbetsgivare.

Sök Personal Yrkesområden

B-chaufför – jobb på deltid eller heltid

Om du har B-körkort så kan ett extrajobb som skåpbilschaufför vara ett lysande sätt att få lite extra klirr i kassan. Det är ett toppenalternativ särskilt för dig som redan har en annan sysselsättning men vill ha ett komplement. Om du till exempel är egenföretagare utan full beläggning, elitidrottare eller student så fundera på att ta ett jobb som B-chaufför på deltid. Naturligtvis finns det ofta även tjänster som B-chaufför på heltid om du är mogen att ta steget fullt ut.

Vad innebär jobbet som B-chaufför?

Att köra budbil innebär en stor frihet men också ett stort ansvar. Det är du som i slutänden ser till att kunden får det den förväntar sig. Arbetet kan delvis ske på obekväma arbetstider, kvällar och tidiga morgnar. Å andra sidan är det mindre av annan trafik ute då, och det kan underlätta jobbet avsevärt.

Vid terminalerna kommer du att packa in i din skåpbil, med god struktur så att det dels ryms så mycket som möjligt och så att det blir effektivt när paket och varor ska lastas ut. Det som ska lämnas av sist enligt reserutten ska självklart lastas längst in.

Ute hos slutkund ska du lämna ut paket och varor med punktlighet och noggrannhet. Rätt paket till rätt kund i rätt tid gäller. Du kommer också att få sköta den dokumentation som krävs i samband med utlämningen.

Vilka krav ställs på en B-chaufför?

För att du ska passa som paketbilschaufför och jobbet ska fungera bra för dig bör du:

  • Ha B-körkort för manuell växellåda
  • Känna dig bekväm med att köra i intensiv trafik
  • Ha ett stabilt sinnelag och starkt säkerhetstänk
  • Vara bra på svenska och engelska, både i skrift och tal
  • Trivas med och kunna ta ansvar för självständigt arbete
  • Vara effektiv och trivas med att arbeta i ett högt tempo
  • Ha god fysik, då jobbet innebär både tunga lyft och att bära i trappor
  • Vara noggrann med att rätt paket levereras ut i rätt tid
  • Alltid kunna möta en kund med ett leende och ge den service som förväntas

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att köra lätt lastbil eller skåpbil. Om du är intresserad av ett deltidsjobb så behöver du dessutom dels ha en annan inkomst vid sidan, och ha behov av extrajobbet under en avsevärd tid.

Sök lediga chaufförsjobb

Letar du efter lediga chaufförsjobb? Då har du kommit rätt! Hos oss på Jobzone kan du hitta spännande och varierande chaufförsjobb som passar dina färdigheter och önskemål. Oavsett om du är en erfaren lastbilschaufför eller ny inom yrket, har vi möjligheter som kan ta din karriär på vägen till nästa nivå. Utforska våra lediga chaufförsjobb och ta steget mot en givande och dynamisk arbetsmiljö på vägarna.