fbpx

CNC-Operatör Göteborg

Jobba som cnc-operatör i Göteborg

Vill du ha ett jobb inom verkstadsproduktion i Göteborg? Mycket av produktionen sker idag med hjälp av datorer och tycker du om att programmera kan du passa för att jobba som cnc-operatör.

Många som utbildar sig till cnc-operatörer har sedan tidigare en bakgrund inom verkstadsindustrin och läser då vidare på Yrkeshögskolan. Men du kan också utbilda sig redan på gymnasiet genom att gå Industritekniska programmet.

Du behöver inte vara ett mattesnille för att bli en bra cnc-operatör då maskinerna räknar ut det mesta. Men du måste vara ansvarstagande och se till att kvaliteten bibehålls och att produktionsmålen uppnås.

Tycker du om att arbeta med med maskiner och datorer i verkstadsmiljö är det ett jobb inom drift och underhåll i Göteborg verkligen intressant. Som Sveriges näst största stad är också efterfrågan på cnc-operatörer stor hos många företag.

Jobzone erbjuder många olika typer av jobb och karriärmöjligheter. Oavsett om du söker drömjobbet som utgör höjdpunkten i din karriär, eller om du bara är ute efter ett extrajobb för att dryga ut inkomsterna under studietiden, så har vi något attraktivt att erbjuda dig.

Låt Jobzone hjälpa dig

Lediga Jobb

På jakt efter en ny och spännande utmaning i arbetslivet? Här hittar du lediga jobb som är tillgängliga just nu.

Lediga Jobb  Så funkar det

Sök Personal

För att kunna behålla duktiga medarbetare under lång tid har vi satsat mycket på vår roll som arbetsgivare.

Sök Personal Yrkesområden

Vilka arbetsuppgifter har en cnc-operatör?

Jobbet som cnc-operatör är varierande och flexibelt på så vis att det kan vara många olika produkter och komponenter som tillverkas. De olika maskiner man programmerar svarvar eller fräser vanligtvis fram dessa komponenter.

Ofta jobbar man i skift och en vanlig dag för en cnc-operatör med jobb i Göteborg brukar börja med att man stämmer av med den som haft skiftet innan. Därefter gäller det att kontrollera nya beställningar och planera för det som ska tillverkas under dagen.

Är det en komponent som har tillverkats tidigare finns det ett sparat program men är det däremot en ny komponent måste man programmera maskinen. Detta gör man med hjälp av CAD/CAM-ritningar. När maskinerna sedan kör igång måste man kontrollera artikeln så att den stämmer överens med ritningen.

För att inte drabbas av stopp i produktionen behöver man som cnc-operatör regelbundet serva alla maskiner. Det gör på olika sätt beroende på typ av maskin, och man får helt enkelt följa manualen.

Hur mycket har en cnc-operatör lön i Göteborg?

Jobzone är ett bemanningsföretag och när du anställs av oss betalar vi dig en marknadsmässig lön baserad på GFL, genomsnittligt förtjänstläge. Förenklat kan man då säga att din lön baseras på hur mycket andra cnc-operatörer har i lön på det företag där du arbetar. När man annars beräknar en lön tar man hänsyn till ålder, erfarenhet, utbildning och arbetsuppgifter. Som nyutexaminerad cnc-operatör har man ofta en ungefärlig månadslön på runt 25 000 kronor medan en mer erfaren kan tjäna runt 30 000 kronor i månaden eller mer.