fbpx

CNC-Operatör Malmö

Jobba som cnc-operatör i Malmö

Som cnc-operatör med jobb inom verkstadsproduktion i Malmö arbetar du med datorstyrda maskiner. Det innebär att det är möjligt att tillverka exakta komponenter och mycket små artiklar. Detta fast att man inte gjuter utan i stället svarvar, fräser eller borrar.

Det går att utbilda sig till cnc-operatör genom att gå gymnasiets industritekniska program. Har man arbetslivserfarenhet från olika industrijobb kan man också få sin behörighet genom att studera till cnc-operatör på Yrkeshögskolan.

Både små och stora företag inom verkstadsindustrin har behov av cnc-operatörer. Jobbar du som cnc-operatör för Jobzone hyr vi ut dig till ett företag. Ofta jobbat du för en och samma kund under en längre tid. Då har du även en god chans att efter ett tag bli anställd direkt hos kunden. Vill du arbeta som cnc-operatör har Jobzone lediga jobb i Malmö. Varmt välkommen att kontakta oss!

Jobzone erbjuder många olika typer av jobb och karriärmöjligheter. Oavsett om du söker drömjobbet som utgör höjdpunkten i din karriär, eller om du bara är ute efter ett extrajobb för att dryga ut inkomsterna under studietiden, så har vi något attraktivt att erbjuda dig.

Låt Jobzone hjälpa dig

Lediga Jobb

På jakt efter en ny och spännande utmaning i arbetslivet? Här hittar du lediga jobb som är tillgängliga just nu.

Lediga Jobb  Så funkar det

Sök Personal

För att kunna behålla duktiga medarbetare under lång tid har vi satsat mycket på vår roll som arbetsgivare.

Sök Personal Yrkesområden

Vilka arbetsuppgifter har en cnc-operatör?

Dagens moderna verkstadsproduktion är högteknologisk och styrs med datorer. En cnc-operatörs huvudsakliga uppgift är att säkerställa kvaliteten och att produkten överensstämmer med ritningen. Detta gör man genom att programmera maskinen med hjälp av ett datorprogram. Det är viktigt att man först testkör maskinen för att kontrollera att formen och måtten är exakta. Stämmer det inte måste man programmera om maskinen innan man kör igång produktionen.

Som cnc-operatör ansvarar du för hela planeringen av produktionsflödet från början till slut. Därför ingår det även i arbetsuppgifterna att kontrollera och serva maskinerna och att rapportera eventuella fel. På större företag arbetar man ofta i team tillsammans med andra yrkeskategorier, där var och en ansvarar för sin del i produktionen. Men det kan också vara så att man ensam ansvarar för en viss maskin och sköter dess drift och underhåll.

Hur mycket har en cnc-operatör i lön i Malmö?

Utbildning, erfarenhet, arbetsuppgifter och ålder är sådant som avgör hur hög lön du får. Men lönen kan också variera mellan olika företag. På Jobzone sätter vi lönerna enligt GFL, genomsnittligt förtjänstläge. Det är en lönemodell som är framtagen av LO-förbunden och Kompetensföretagen och som ger dig en marknadsmässigt korrekt lön. Din lön beräknas då efter hur mycket andra cnc-operatörer har i lön på det företag där du jobbar.

Statistiskt ligger annars en månadslön för en erfaren cnc-operatör på runt 30 000 kronor. Saknar man erfarenhet och är ny inom yrket börjar lönen ofta på kring 25 000 kronor i månaden. Lönen kan också påverkas av om man jobbar natt eller helger och om man arbetar för en privat eller offentlig arbetsgivare.