fbpx

CNC-Operatör Stockholm

Jobba som cnc-operatör i Stockholm

Känner du dig hemma i verkstadsindustrin? Tycker du om teknik och programmering? I så fall är du som klippt och skuren för ett jobb inom verkstadsproduktion i Stockholm. För att du ska kunna jobba som cnc-operatör ska du helst ha gått industritekniska programmet på gymnasiet. Men det finns även utbildningar på Komvux för dig som lite senare i livet kom på vad du ville göra. Även Yrkeshögskolan har bra kurser, framförallt för dig som vill höja din kompetensnivå och avancera inom yrket.

Mycket av tillverkningen inom verkstadsindustrin är förlagd till Stockholm. Därför är också efterfrågan på cnc-operatörer stor och det finns goda chanser till jobb. Jobzone rekryterar regelbundet cnc-operatörer och hyr sedan ut dem till olika företag. Vill du ha ett jobb inom drift och underhåll i Stockholm som cnc-operatör? Kontakta då oss på Jobzone så hjälper vi dig vidare.

Jobzone erbjuder många olika typer av jobb och karriärmöjligheter. Oavsett om du söker drömjobbet som utgör höjdpunkten i din karriär, eller om du bara är ute efter ett extrajobb för att dryga ut inkomsterna under studietiden, så har vi något attraktivt att erbjuda dig.

Låt Jobzone hjälpa dig

Lediga Jobb

På jakt efter en ny och spännande utmaning i arbetslivet? Här hittar du lediga jobb som är tillgängliga just nu.

Lediga Jobb  Så funkar det

Sök Personal

För att kunna behålla duktiga medarbetare under lång tid har vi satsat mycket på vår roll som arbetsgivare.

Sök Personal Yrkesområden

Vad gör en cnc-operatör?

Dagens verkstadsindustri är inte sällan högteknologisk och en cnc-operatör med jobb i Stockholm arbetar med att sköta och programmera datorstyrda maskiner inom produktion. Ofta tillverkar man minimala detaljer genom svarvning, svetsning eller fräsning. Detaljerna är så små att de inte hade gått att tillverka utan modern teknik.

Det är också cnc-operatörens uppgift att kvalitetssäkra produktionsflödet från början till slut. Detta innebär att det är du som programmerar maskinerna utifrån särskilda ritningar, CAD/CAM. Det är även du som kontrollerar att resultatet stämmer överens med ritningarna och kundens önskemål.
En annan viktig del i arbetet som cnc-operatör är att serva och underhålla de maskiner som används i arbetet. Detta för att säkerställa ett jämnt och bra resultat men också för att slippa plötsliga avbrott i produktionen.

Hur mycket har en cnc-operatör i lön i Stockholm?

Lönen för en cnc-operatör varierar och påverkas av en mängd olika faktorer som utbildning, erfarenhet, arbetsuppgifter och vilket företag man jobbar på. Snittlönen för en erfaren cnc-operatör ligger på strax över 30 000 kronor i månaden. Men är du ny i yrket kan din månadslön vara runt 25 000 kronor.

Jobzone fungerar som ett bemanningsföretag som hyr ut kvalitativ personal till andra företag. Anställs du hos oss som cnc-operatör är det också vi som betalar din lön. Exakt hur mycket du får i lön beror till stor del på vilket företag du kommer arbeta hos. Detta eftersom vi beräknar lönen enligt genomsnittligt förtjänstläge, GFL. Det är en lönemodell som ger dig rätt till en marknadsmässig och rättvis lön.