fbpx

Jobb COOP

Jobba på COOP

Coop är en unik affärskedja inom livsmedelsbranschen. Det är ett kooperativt förbund som ägs av sina kunder och medlemmar – och har gjort det ända sedan 1899! Idag är medlemsantalet imponerande 3,7 miljoner. Det kan knappast finnas många andra förbund eller föreningar i vårt avlånga land som har ens i närheten av lika många medlemmar.

Initiativet till Coop togs som en protest mot höga priser och matfusk, något som alltså förekom redan för över etthundra år sedan. Sedan dess har kedjan legat i täten för utvecklingen av livsmedelsbutiker i Sverige. Förmodligen visste du inte att Coop har lanserat sådant som vi idag ser som självklarheter, såsom snabbköp, datummärkning, innehållsdeklarationer, frysmat, självscanning och försäljning av hållbar fisk.

Utvecklingen fortsätter och Coop strävar efter att leda den, inte följa. Idag pratas det till exempel mycket om hållbarhet, och Coop har därför en hållbarhetsdeklaration på gång för sina egna varor. Det innebär att ta steget längre än att bara tänka på kunder och leverantörer – Coop tänker på vår planets framtid.

Jobzone erbjuder många olika typer av jobb och karriärmöjligheter. Oavsett om du söker drömjobbet som utgör höjdpunkten i din karriär, eller om du bara är ute efter ett extrajobb för att dryga ut inkomsterna under studietiden, så har vi något attraktivt att erbjuda dig.

Låt Jobzone hjälpa dig

Lediga Jobb

På jakt efter en ny och spännande utmaning i arbetslivet? Här hittar du lediga jobb som är tillgängliga just nu.

Lediga Jobb  Så funkar det

Sök Personal

För att kunna behålla duktiga medarbetare under lång tid har vi satsat mycket på vår roll som arbetsgivare.

Sök Personal Yrkesområden

Medarbetare behövs hos Coop

Coop har omkring 800 livsmedelsbutiker utspridda över hela landet och sedan några år bedriver företaget även näthandel. Det är inte svårt att förstå att det behövs duktiga och engagerade medarbetare för att hålla det hela igång och hålla kunderna och medlemmarna nöjda.

Det finns ofta lediga jobb inom koncernen och möjlighet att jobba extra på Coop. Tjänsterna kan vara som butikssäljare eller inom kundservice, men även lagerjobb kan vara aktuellt.

Att ha ett extrajobb där du jobbar i matbutik på deltid kan vara den perfekta lösningen om du har lite tid över samtidigt som du behöver ett tillskott till kassan. Detta är ju ofta situationen för studenter, men även andra kan förstås ha samma behov och komma ifråga.

Krav för att arbeta extra på Coop

För att arbeta i matbutik krävs det att du har fyllt 16 år och att du gått ut grundskolan. Som butikssäljare kommer du att bidra till den köpupplevelse som kunderna får, och deras vilja att komma tillbaka. Därför är det viktigt att du har hög känsla för service och ansvar. Du behöver också fungera bra i lag med arbetskamrater och kunna arbeta i ett högt tempo.

Förutom att fungera som butikens ansikte utåt och ge kunderna service, så kommer du att få hjälpa till med att fylla på med varor i hyllorna och eventuellt få lära dig att sitta i kassan eller arbeta i kundcenter med utlämning av varor etc.

Särskilt ställer förstås försäljningen av färskvaror och andra känsliga varor, såsom frukt och grönt, höga krav både på logistik, förvaring och hantering. För att arbeta med detta ute i butikerna krävs att du har en god känsla för ordning och kan hålla en bra överblick över de olika avdelningarna.

Som extrapersonal kommer du naturligtvis inte att kastas in i en roll med ansvar för hela avdelningar. Istället får du noggrann handledning och ett gradvis ökat ansvar. Om du visar viljan att växa inom förbundet så öppnar sig stora möjligheter för karriär inom butik, med logistik eller som tjänsteman.