fbpx

Jobb Diab

Arbete för dig som är praktiskt lagd

Jobba på Diab – Ett praktiskt arbete

Diab är ett svenskt bolag som grundades 1950 och som ägs av Ratos sedan 2009. Genom teknisk spetskompetens och ett ständigt pågående innovationsarbete har företaget tagit fram en serie kompositmaterial med sandwichkonstruktion, som har hög styrka trots låg vikt. Denna typ av produkter har ett mycket brett användningsområde och är särskilt eftertraktade eftersom de är kvalificerade enligt industristandarder. Materialen går att hitta i alltifrån vingarna på vindkraftverk till tävlingsbåtar.

Diab har idag omkring 1100 anställda som arbetar vid sju produktionsenheter och fjorton säljbolag över hela världen. Företagsandan representeras av fyra kärnvärden som kan sammanfattas:

  • Säkerhet – alla tar ansvar för en säker arbetsplats.
  • Allt är möjligt – alla tar initiativ och är pådrivande för förbättringar.
  • Tillförlitlighet – etik och att hålla löften är av största vikt.
  • Effektivitet – tydlig organisation där saker görs i rätt tid.

 

Jobzone erbjuder många olika typer av jobb och karriärmöjligheter. Oavsett om du söker drömjobbet som utgör höjdpunkten i din karriär, eller om du bara är ute efter ett extrajobb för att dryga ut inkomsterna under studietiden, så har vi något attraktivt att erbjuda dig.

Låt Jobzone hjälpa dig

Lediga Jobb

På jakt efter en ny och spännande utmaning i arbetslivet? Här hittar du lediga jobb som är tillgängliga just nu.

Lediga Jobb  Så funkar det

Sök Personal

För att kunna behålla duktiga medarbetare under lång tid har vi satsat mycket på vår roll som arbetsgivare.

Sök Personal Yrkesområden

Jobba inom verkstadsproduktion hos Diab

För en bemanningsanställning genom oss är det främst lediga jobb på verkstadssidan som gäller. Om du har verkstadsteknisk utbildning kan du till exempel arbeta som CNC-operatör. Det är då meriterande med tidigare erfarenhet av eller utbildning i CNC-arbete. I dina arbetsuppgifter kommer det att ingå att övervaka produktionen och kontrollera kvaliteten på tillverkade produkter. Du kommer också att få programmera och ställa om CNC-maskinerna. Om du inte har erfarenhet av detta så är det bra om du åtminstone har en viss datorvana. För att passa för jobbet som CNC-operatör bör du ha ett strukturerat arbetssätt med bra förmåga att planera och organisera, samt ett mycket högt kvalitetstänkande.

Det behövs också regelbundet folk som kan arbeta som servicetekniker hos Diab. I detta arbete ser du till att maskinerna alltid fungerar som de ska, genom underhåll och reparationer. Du kan även behöva utföra felsökningar och analyser för att komma fram till vad som behöver göras. För en sådan tjänst är det bra om du till exempel har gått industritekniskt program på gymnasiet.

Jobba extra hos Diab

För att hålla rätt personalstyrka är det inte ovanligt att Diab söker folk som vill jobba extra. Du har alltså goda möjligheter att få jobb på deltid här. Det kan vara särskilt intressant för dig som har en verkstadsutbildning från gymnasiet och som nu har gått vidare med högskolestudier. Ett extrajobb hos Diab under studierna kommer att ge både nyttig erfarenhet, se bra ut i CV:t och ge extra pengar under studietiden.

Om du inte har en sådan klockren bakgrund så behöver du inte förtvivla för det. Personliga egenskaper spelar nämligen stor roll. Om du är praktiskt lagd och har den rätta viljan att lära dig så kan det finnas goda chanser till extrajobb hos Diab.

En framtid hos Diab

Att arbeta för Diab innebär att arbeta med ett team av experter som ständigt utvecklar nya lösningar och innovationer. Du kommer att arbeta med några av branschens mest begåvade, drivna och kreativa människor, som brinner för att arbeta för en mer hållbar framtid.

Diab är en plats där du kan växa och dessutom utöka ditt nätverk utanför nationella gränser. Här finns nästan oändligt med möjligheter att avancera för dig som är driftig och framåtsträvande.