fbpx

GIG

Den nya flexibla arbetsmarknaden

GIG ritar om arbetsmarknaden helt – är du redo för det?

Har du tidigare hört ord som ”Interimskonsult” eller ”Bemanningskonsult”, glöm dem, nu är det ”gigare” som gäller och de är här för att stanna.

Flera studier pekar på att de livslånga anställningarnas tid är förbi och att det istället växer fram en ny typ av arbetsmarknad, där fasta anställningar ersätts av tillfälliga ”gig”. Idag utgör ”gigarna” cirka 20 procent av arbetsstyrkan i Sverige och andelen växer.

Fler och fler väljer bort en traditionell anställning för att istället arbeta som egna företagare, frilansare eller som projektanställd. Varierande uppdrag, att få arbeta med nya organisationer och människor tros vara det som lockar. GIG innebär större frihet och en chans för dig som arbetstagare att välja det uppdrag som passar just nu. Samtidigt skapar det flexibilitet för de företag som behöver specialistkompetens.

På Jobzone arbetar vi för att maximera fördelarna på arbetsmarknaden, både för ”gigare” och uppdragsgivare. Vårt viktigaste fokus är att säkerställa den perfekta matchningen.

Fyll i vårt kontaktformulär för att antingen bli en ”gigare” eller om du är i behov av en.