fbpx

Maskinoperatör Göteborg

Sök jobb som operatör

Jobba inom industrin som maskinoperatör Göteborg

Vill du arbeta med att övervaka och kontrollera maskiner passar ett jobb som maskinoperatör. En maskinoperatör kan få arbete inom en rad olika verksamheter och har då hand om fabriken eller verkstadens maskiner. I Göteborg ligger många stora och viktiga tillverkningsindustrier vilket ger mycket fina möjligheter för den arbetssökande. Sök lediga jobb som maskinoperatör i Göteborg via oss på Jobzone.

Via Jobzone får man en trygghet i sin första anställning och oavsett vilken bakgrund man har blir man garanterad en marknadsmässig lön genom så kallad GFL – genomsnittligt förtjänstläge. Enligt den principen får man lön efter de specifika arbetsuppgifterna man genomför och därför varierar lönen med vilka kunder man arbetar åt.

Jobzone erbjuder många olika typer av jobb och karriärmöjligheter. Oavsett om du söker drömjobbet som utgör höjdpunkten i din karriär, eller om du bara är ute efter ett extrajobb för att dryga ut inkomsterna under studietiden, så har vi något attraktivt att erbjuda dig.

Låt Jobzone hjälpa dig

Lediga Jobb

På jakt efter en ny och spännande utmaning i arbetslivet? Här hittar du lediga jobb som är tillgängliga just nu.

Lediga Jobb  Så funkar det

Sök Personal

För att kunna behålla duktiga medarbetare under lång tid har vi satsat mycket på vår roll som arbetsgivare.

Sök Personal Yrkesområden

Vem kan bli maskinoperatör?

Erfarenhet av tidigare arbeten som maskinoperatör är meriterande men sällan ett uttalat krav. Maskinoperatör är ett yrke som har många olika nivåer beroende på vilken kompetens man har och det finns möjlighet att påbörja vissa arbeten helt utan erfarenheter eller utbildning.

Många som jobbar som maskinoperatör har gått gymnasieutbildningen till industritekniker. Då får man teknisk kompetens och lär sig hantera en del maskiner som man brukar stöta på i arbetslivet. Har man arbetat några år så lär man sig fler maskiner och det ger en fördel när man söker nya tjänster.

Maskinoperatören ska inte bara övervaka sina maskiner utan även sköta om dem. Det kräver kunskap om hur man hanterar vanliga verktyg för att ge regelbundet underhåll. Man behöver med andra ord vara i god fysisk form och ha ett praktiskt handlag för att kunna sköta sitt jobb.

Vad gör man som maskinoperatör i Göteborg?

Maskinoperatören övervakar och styr sina maskiner, antingen från golvet eller från ett kontrollrum. En maskinoperatör är ofta även en maskinställare som ser till att maskinen gör vad den ska och gör det effektivt. Maskiner behöver också underhåll och reparationer om de krånglar.

Eftersom det finns massor av olika maskiner finns det även gott om olika arbetsuppgifter för maskinoperatören. Arbetar man i en stor industri med farliga arbetsmoment kan det hända att maskinoperatörens viktigaste uppgift är att synkronisera olika maskiners arbeten från säkerheten i kontrollrummet. I den lilla verkstaden kan det vara precis tvärtom. Där kan maskinoperatören arbeta nära sina maskiner, kanske direkt med att styra maskinerna manuellt.

Dagens maskiner är ofta datorstyrda därför är datorkompetens en viktig del hos maskinoperatören. Med tiden lär man sig flera olika typer av datorstyrning och övervakning och en erfaren maskinoperatör kan mycket väl göra karriär inom sin bransch och till exempel få en avgörande roll när löpande band eller liknande ska designas.