fbpx

Maskinoperatör Malmö

Sök jobb som operatör

Jobba som maskinoperatör i Malmö

Vill du jobba inom industri i Malmö? Tycker du om att vara en del i ett team och att ta ansvar? I så fall är du som klippt och skuren för ett jobb som maskinoperatör eller maskininställare i Malmö. Maskinoperatörer behövs inom alla typer av industrier som exempelvis livsmedelsindustrin, möbelindustrin, pappersindustrin, plastindustrin, textilindustrin, träindustrin med flera.

Generellt kan man säga att en maskinoperatör jobbar med att sköta och övervaka maskiner inom särskilda delar av företagets produktion. Tycker du att det låter intressant att arbeta som maskinoperatör har Jobzone lediga jobb Malmö.

Jobzone erbjuder många olika typer av jobb och karriärmöjligheter. Oavsett om du söker drömjobbet som utgör höjdpunkten i din karriär, eller om du bara är ute efter ett extrajobb för att dryga ut inkomsterna under studietiden, så har vi något attraktivt att erbjuda dig.

Låt Jobzone hjälpa dig

Lediga Jobb

På jakt efter en ny och spännande utmaning i arbetslivet? Här hittar du lediga jobb som är tillgängliga just nu.

Lediga Jobb  Så funkar det

Sök Personal

För att kunna behålla duktiga medarbetare under lång tid har vi satsat mycket på vår roll som arbetsgivare.

Sök Personal Yrkesområden

Måste man ha någon särskild utbildning för att kunna jobba som maskinoperatör?

Som maskinoperatör har du en hel del ansvar och för att du ska känna dig trygg och ha en bra baskunskap ska du helst ha gått industritekniska programmet på gymnasiet. Du kan också ha fått din tekniska utbildning som vuxen hos Komvux eller Yrkeshögskolan.

Men du behöver även ha vissa personliga egenskaper för att passa som maskinoperatör. Framförallt ska du vara noggrann och jobba effektivt. Vissa industrier har högsäsonger då det kan vara extra stressigt. Att kunna tänka klart och arbeta resultatinriktat är då viktiga egenskaper.

Vilka arbetsuppgifter har en maskinoperatör?

Vilka exakta arbetsuppgifter du har som maskinoperatör beror på vilken typ av industri du arbetar inom. Men som maskinoperatör inom metallindustrin kan du exempelvis ha som uppgift att övervaka maskiner som används för att bearbeta eller forma metall på något sätt. De flesta maskiner styrs med hjälp av en dator och du kan behöva kontrollera temperatur, hastighet, tryck etc.

Arbetar du på någon kemisk industri kan dina uppgifter som maskinoperatör också innebära att du måste underhålla maskinerna och se till att de lagas om det uppstår problem. När du får ett jobb som en maskinoperatör går du först en introduktionsutbildning på företaget. Där får du lära dig dina olika arbetsuppgifter.

Hur mycket har en maskinoperatör i lön i Malmö?

Som maskinoperatör är du en viktig del i produktionen på företaget, vilket också visar sig i din lön. Hur mycket du tjänar beror på om du arbetar heltid eller deltid. När du anställs hos oss på Jobzone och sedan placeras som maskinoperatör på en industri beräknas din lön enligt GFL, genomsnittligt förtjänstläge.

Många av våra maskinoperatörer går efter ett tag vidare och anställs direkt av det företag som de arbetar för. Då får man även tillgodoräkna sig erfarenhet, utbildning, med mera. Som maskinoperatör inom metallindustrin kan du då tjäna över trettio tusen kronor i månaden.