fbpx

Maskinoperatör Stockholm

Sök jobb som operatör

Lediga jobb som maskinoperatör i Stockholm

Som maskinoperatör finns det gott om arbetsmöjligheter inom flera olika verksamheter. I Stockholm är det gott om industrier och verkstäder som behöver duktiga och kompetenta maskinoperatörer i sin produktion.

Genom Jobzone har du goda chanser att hitta ditt nya jobb som maskinoperatör i Stockholm.

Jobzone erbjuder många olika typer av jobb och karriärmöjligheter. Oavsett om du söker drömjobbet som utgör höjdpunkten i din karriär, eller om du bara är ute efter ett extrajobb för att dryga ut inkomsterna under studietiden, så har vi något attraktivt att erbjuda dig.

Låt Jobzone hjälpa dig

Lediga Jobb

På jakt efter en ny och spännande utmaning i arbetslivet? Här hittar du lediga jobb som är tillgängliga just nu.

Lediga Jobb  Så funkar det

Sök Personal

För att kunna behålla duktiga medarbetare under lång tid har vi satsat mycket på vår roll som arbetsgivare.

Sök Personal Yrkesområden

Vad gör en maskinoperatör?

Idag baseras i princip all industri på maskinellt arbete. Maskiner finns i alla tänkbara utföranden och för alla tänkbara syften. Gemensamt är att varje maskin behöver en operatör som övervakar och styr maskinens arbete samt underhåller och reparerar maskinen när det är nödvändigt. Maskinoperatören kan också vara med och avgöra vilka maskiner som passar bäst för olika syften, alltså hjälpa verksamheten genom att skräddarsy och därmed kostnadseffektivisera maskinparken. Att inom industrin jobba som maskinoperatör är en viktig del av arbetsplatsens funktion.

Dagens maskiner är ofta datorstyrda, därför är det vanligt att maskinoperatören använder sig av datorn som arbetsredskap. Men datorer är inte allt! En maskinoperatör måste ha god fysik och kan inte ha tummen mitt i handen. Vid inställning eller reparation av maskiner ska maskinoperatören kunna hugga in med skruvmejsel, insexnyckel och andra verktyg. Att jobba som maskinställare är ett riktigt hantverk.

Ibland står maskiner som enskilda arbetsstationer i till exempel en verkstad. Då ska maskinoperatören ta självständigt ansvar för maskinens arbete. Många gånger står istället maskiner i en tillverkningskedja, då krävs dessutom teamwork eftersom hela det löpande bandet måste gå i samma takt.

Vad krävs av mig för att bli maskinoperatör?

Det finns inga formella krav på en maskinoperatör, du kan söka tjänsten utan någon utbildning alls. Det är fortfarande en fördel om man kan hantera maskiner från början och har viss teknisk kompetens. Många som blir maskinoperatörer har en bakgrund på det industritekniska gymnasieprogrammet. Datorkunskap är viktigt då många maskiner styrs och övervakas genom datorn.

Ju fler maskiner man lär sig hantera desto mer attraktiv blir man på arbetsmarknaden för maskinoperatörer. Har man arbetet med kvalificerade maskiner är det bra att framhålla den erfarenheten i din ansökan. Många maskiner är uppbyggda och styrda på liknande sätt. Därför kan en erfaren maskinoperatör snabbt starta upp en maskin även om den är helt ny för honom eller henne.

Vilken lön har en maskinoperatör?

När du söker anställning genom Jobzone tryggas din anställning genom att du arbetar för Jobzone åt kunden. Lönen du betalas beror på vilken typ av arbete som du utför. Du får betalt enligt genomsnittligt förtjänstläge, vilket säkrar marknadsmässig betalning för ditt arbete. Med tiden är det vanligt att man blir anställd hos den kund man arbetar för och då får man den lön som man kommer överens om med sin arbetsgivare.