fbpx

Jobb Matsmart

Ett smart jobb i livsmedelsbranschen

Jobba på Matsmart

Vill du hjälpa till att minska matsvinnet och på kuppen få en extra inkomst? Är du villig att arbeta effektivt i ett högt tempo? Då har du hittat rätt. Du har hittat en möjlighet till extrajobb hos Matsmart.

Matsmart är ett svenskt företag med cirka 10 år på nacken. Det grundades av ett gäng killar med filosofin att bidra till att minska de onödiga utsläpp av koldioxid som matsvinn orsakar. Du har säkert hört det diskuteras förut. Men visste du att om man jämför med olika länders totala utsläpp av koldioxid så är det bara två länder som står för mer utsläpp än det globala matsvinnet gör (nämligen Kina och USA)?

När det gäller livsmedelsproduktion och miljöpåverkan så finns det inget livsmedel som påverkar värre än den mat som produceras, eventuellt processas, hanteras och fraktas ut till butiker för att sedan slängas.

 

Jobzone erbjuder många olika typer av jobb och karriärmöjligheter. Oavsett om du söker drömjobbet som utgör höjdpunkten i din karriär, eller om du bara är ute efter ett extrajobb för att dryga ut inkomsterna under studietiden, så har vi något attraktivt att erbjuda dig.

Låt Jobzone hjälpa dig

Lediga Jobb

På jakt efter en ny och spännande utmaning i arbetslivet? Här hittar du lediga jobb som är tillgängliga just nu.

Lediga Jobb  Så funkar det

Sök Personal

För att kunna behålla duktiga medarbetare under lång tid har vi satsat mycket på vår roll som arbetsgivare.

Sök Personal Yrkesområden

Vad gör Matsmart åt problemet?

Matsmart köper in livsmedel som är eller riskerar att bli överbliven. Det kan vara varor som är nära eller till och med har passerat bäst före-datum. Men är det inte farligt att äta sådan mat? Inte i detta fall åtminstone. De livsmedel som Matsmart säljer vidare är inte färskvaror. De är produkter som inte behöver förvaras i kyl eller frys. Visst har de ett bäst före-datum men det säger inget annat än att producenten inte garanterar exakt samma smak, färg och konsistens som då maten var alldeles nytillverkad. Oftast är detta något som slutkonsumenten inte märker av.

Andra anledningar till att livsmedel hamnar hos Matsmart kan vara att de packats i felaktiga förpackningar, att de är ur säsong, eller helt enkelt att det har skett en överproduktion.

Helgjobb och kvällsjobb hos Matsmart

Det är många som inser fördelarna med att handla hos Matsmart, inte minst eftersom priserna är lägre än på andra ställen. Företaget har därför vuxit rejält under åren. Numera behövs kvalificerad logistik för hanteringen av inkommande leveranser och orderplockning för utgående. Det finns därför goda chanser till lagerjobb här.

Matsmart har nyligen investerat i ett högteknologiskt centrallager som ligger i Örebro. Lagret är starkt automatiserat. Från höglagret hämtas varorna med robot och förs via ett bansystem till packstationer. Vid dessa stationer står personalen och packar manuellt i lådor, som sedan försluts med en automatisk förslutare. Därefter tar lagerarbetarna vid igen och lyfter lådorna till pallar.

Automatiseringen innebär att jobbet som orderplockare är mindre fysiskt krävande än traditionella lagerjobb. Arbetet innehåller trots detta lyft och andra fysiska moment och kan upplevas som monotont i och med att man står i stort sett på samma plats och arbetar.

Arbetstempot är också högt, samtidigt som det är viktigt att inget blir fel. Du behöver därför besitta åtminstone följande egenskaper:

  • God fysik
  • Uthållighet
  • Förmåga att behålla fokus under press
  • Noggrannhet

Känns det som ett jobb för dig?

I så fall är du välkommen att ansöka. En start med ett extrajobb hos Matsmart kan dessutom leda till en fast anställning i företaget och kanske avancemang. Vem vet – du tar kanske steget inte bara mot att rädda planeten utan också mot din framtida karriär?