fbpx

Jobb Postnord

Jobba på Postnord

Alla har säkert sett Postnords blåa bilar, som kommer med brev och paket. Brevbäraren är en välkommen syn och är den som främst representerar företaget utåt. Men det är en väldigt stor maskin bakom, som kräver många slags medarbetare.

Jobzone erbjuder många olika typer av jobb och karriärmöjligheter. Oavsett om du söker drömjobbet som utgör höjdpunkten i din karriär, eller om du bara är ute efter ett extrajobb för att dryga ut inkomsterna under studietiden, så har vi något attraktivt att erbjuda dig.

Låt Jobzone hjälpa dig

Lediga Jobb

På jakt efter en ny och spännande utmaning i arbetslivet? Här hittar du lediga jobb som är tillgängliga just nu.

Lediga Jobb  Så funkar det

Sök Personal

För att kunna behålla duktiga medarbetare under lång tid har vi satsat mycket på vår roll som arbetsgivare.

Sök Personal Yrkesområden

Vad är Postnord?

Postnord verkar i hela Norden. Ett ledord för koncernen är pålitlighet – människor ska kunna lita på att de får sina leveranser till rätt plats, i rätt tid och i gott skick.

Koncernen har över 28 000 medarbetare i Norden. Det finns nästan alltid lediga jobb, på heltid eller med möjlighet att arbeta extra, eller att jobba deltid. Hos Postnord finns många typer av tjänster – alla viktiga för att företaget ska kunna uppnå bästa kundtillfredsställelse.

Något som ändrats enormt under senare år, är att Postnord fått allt mindre brev att hantera och allt mer paket. Onlineförsäljningen är här för att stanna och den ger stora volymer att hantera, frakta och leverera. Samtidigt ökar kraven på miljövänliga transporter. Därför har Postnord en målmedveten strategi för att öka företagets och tjänsternas hållbarhet. Det handlar om många bitar som ska förbättras. Exempel är att ställa om till elbilar, att använda biobränslen i lastbilar, att använda grön el i byggnader, att minska transporter med flyg och öka tågtransporterna, och mycket annat. Här finns en stor utmaning vad gäller klimatomställning och Postnord strävar alltid efter att ligga i framkant av denna.

Tjänster hos Postnord

Inom Postnord arbetar man för rättvisa villkor för de anställda och för säkra arbetsplatser. Du ska helt enkelt kunna känna dig trygg på din arbetsplats. Det finns många olika slags tjänster inom koncernen. Det som kan vara aktuellt inom bemanning är till exempel följande.

Brevbärare

Brevbäraren är nog den första man tänker på när det gäller anställda inom Postnord. Som brevbärare behöver du ha minst B-körkort och god körvana. Inom vissa områden är det dock cykel som gäller.

Beroende på vilket område du arbetar i kan du behöva handskas med situationer med stark trafik, cyklister och fotgängare som korsar din väg samt mörker, regn eller is och halka. Du behöver vara effektiv i ditt arbete och ha god känsla för att hitta.

Du kan arbeta heltid eller ha brevbärare som extrajobb.

Terminalarbetare

Att jobba extra som terminalarbetare inom Postnord kan vara ett bra sätt att få in lite extra pengar, till exempel för studenter. Det är ett arbete som utförs med stor laganda och ofta i ett högt tempo. Jobbet innebär främst sortering av paket och kan vara tämligen fysiskt krävande. För att passa för jobbet behöver du vara ansvarsfull och noggrann, även under stressiga förhållanden.

Chaufför

För att arbeta som skåpbilschaufför krävs att du har B-körkort och är serviceinriktad. Även om du sitter mycket i bilen så behöver du också ha god fysik för att hantera alla paket. Det är dessutom en fördel om du är ordningssam och har gott tålamod oavsett vad som händer.

Du kan också arbeta som lastbilschaufför, vilket förstås kräver en högre körkortsbehörighet. I detta arbete kör du brev och paket mellan terminaler och utlämningsställen.