fbpx

Processoperatör Göteborg

Nyfiken på ett jobb som processoperatör i Göteborg?

Vi på Jobzone förmedlar jobb som processoperatör i Göteborg, åt flera olika företag och industrier. Att jobba som processoperatör, i en bemanningsanställning genom oss, kan vara ett perfekt sätt att få in en fot på arbetsmarknaden. Efter att du fått lite erfarenhet kan det också finnas möjlighet till fast anställning och att stiga i graderna från processoperatör, med högre lön som följd.

Jobzone erbjuder många olika typer av jobb och karriärmöjligheter. Oavsett om du söker drömjobbet som utgör höjdpunkten i din karriär, eller om du bara är ute efter ett extrajobb för att dryga ut inkomsterna under studietiden, så har vi något attraktivt att erbjuda dig.

Låt Jobzone hjälpa dig

Lediga Jobb

På jakt efter en ny och spännande utmaning i arbetslivet? Här hittar du lediga jobb som är tillgängliga just nu.

Lediga Jobb  Så funkar det

Sök Personal

För att kunna behålla duktiga medarbetare under lång tid har vi satsat mycket på vår roll som arbetsgivare.

Sök Personal Yrkesområden

Vad innebär det att jobba som processoperatör i Göteborg?

Vad jobbet innebär beror på vilken slags företag det handlar om. Du kan jobba som processoperatör inom industrier såsom livsmedel, läkemedel, metall, plast, kemi, trä eller papper. I industrier som producerar stora volymer i högt takt används ofta kontinuerliga processer. Råvaror och insatsmaterial går in en ena änden av en processlinje och i andra änden kommer det ut färdigvara eller halvfabrikat. I sådana industrier är jobbet som processoperatör ofta en ren övervakningsprocess – du styr och övervakar processen från ett kontrollrum.

Som processoperatör för livsmedel eller läkemedel i Göteborg är arbetet vanligen något mera handgripligt. Du befinner dig då ute i själva produktionsmiljön, där du övervakar och kontrollerar processerna. Det kan vara du som väger upp och satsar råvaror i processutrustningen och håller koll på temperaturer, tryck, omblandning, tider etc. Det kan också vara du som får stå vid en fyllnings- eller förpackningslinje där färdigvaror fylls i burkar eller flaskor som sedan försluts och förpackas i kartong. Ofta går processerna hela dagarna eller i två- eller treskift, utan avbrott. Du jobbar då i ett arbetslag där man hjälper och avlöser varandra vid raster.

Krav på utbildning och egenskaper för jobb som processoperatör i Göteborg

Det är en fördel om du gått industritekniskt program på gymnasiet, eller motsvarande inom vuxenutbildning. Om du vill arbeta inom livsmedelsindustri så är det däremot lämpligt att du gått livsmedelsprogram. I övrigt ställs det ofta inte några speciella krav vad gäller utbildning. Du kommer att få en introduktionsutbildning när du börjar jobbet, och få gå vid sidan av erfaren personal innan du börjar få eget ansvar.

För att du ska passa för ett jobb som processoperatör i Göteborg är det viktigt att du är bra på att ta ansvar och att du klarar av att hålla koll på flera saker samtidigt. Noggrannhet och stresstålighet är också egenskaper du behöver ha. För jobb inom läkemedels- och livsmedelsindustri gäller särskilda regler för hygien och kvalitet, såsom GMP och HACCP. Det är meriterande om du har erfarenhet av dessa sedan tidigare.