fbpx

Processoperatör Malmö

Jobb som processoperatör i Malmö

Funderar du på ett jobb som processoperatör i Malmö eller området runt omkring? Här finns många olika typer av tillverkande industrier som ofta behöver extra personal. Särskilt ofta gäller detta arbeten som processoperatör inom livsmedel, läkemedel, kemisk industri eller plast- och polymerindustri.

Jobzone erbjuder många olika typer av jobb och karriärmöjligheter. Oavsett om du söker drömjobbet som utgör höjdpunkten i din karriär, eller om du bara är ute efter ett extrajobb för att dryga ut inkomsterna under studietiden, så har vi något attraktivt att erbjuda dig.

Låt Jobzone hjälpa dig

Lediga Jobb

På jakt efter en ny och spännande utmaning i arbetslivet? Här hittar du lediga jobb som är tillgängliga just nu.

Lediga Jobb  Så funkar det

Sök Personal

För att kunna behålla duktiga medarbetare under lång tid har vi satsat mycket på vår roll som arbetsgivare.

Sök Personal Yrkesområden

Övervakning från kontrollrum eller ute i processen

Att jobba som processoperatör i Malmö innebär att hålla koll på produktionsprocesserna i en fabrik. Det kan vara ett jobb som sker som en övervakningsprocess, och som utförs från ett kontrollrum där du styr och kontrollerar tillverkningen via datorer och kontrollpaneler. Nästan aldrig eller bara ibland behöver du gå ut i produktionen för någon mer handgriplig kontroll eller justering.

För andra typer av industrier sker kontrollerna och styrningen ute vid maskinerna på fabriksgolvet. Dessa kan ha manöverpaneler där du ska välja rätt program och inställningar. Eventuellt får du också förse maskinerna med råvaror eller förpackningsmaterial och lasta ur det som produceras. Som regel kommer du att arbeta i ett arbetslag, dagtid eller som skiftarbete. Alla i arbetslaget hjälps då åt och avlöser varandra vid behov. Men när du står vid maskinen eller utrustningen så är det du som har ansvaret för dess drift.

Du kan också behöva dokumentera hur processen förlöper, och pricka av arbetsmoment i en arbetsorder, fylla i loggböcker och skriva avvikelserapporter. För vissa jobb som processoperatör i Malmö förväntas du också utföra stickprovskontroller av det som produceras.

Vilka krav ställs för att få jobb som processoperatör i Malmö?

De krav som ställs för att få jobba som processoperatör i Malmö kan variera från industri till industri. Kraven på utbildning är i regel inte så höga och du kan ha god chans att få ett jobb direkt efter studentexamen. Det är meriterande om du gått industritekniskt program, eller livsmedelsprogram ifall det handlar om en livsmedelsindustri. För livsmedel och läkemedel är det också meriterande om du har kännedom om de speciella krav och regler som finns för dessa gällande hygien och kvalitet.

De egenskaper du allra minst bör ha för att ett jobb som processoperatör i Malmö ska passa dig är:

  • Noggrannhet
  • Ansvarsfullhet
  • Förmåga till överblick
  • Stresstålighet
  • Teamkänsla

Lön som processoperatör i Malmö

När du blir anställd som bemanningspersonal hos oss på Jobzone så är det det genomsnittliga löneläget för andra anställda med samma typ av arbetsuppgifter på företaget som anlitar oss, som avgör hur hög lön du får. I bedömningen tas också hänsyn till din ålder, utbildning och erfarenhet sedan tidigare.