fbpx

Processoperatör Stockholm

Lediga jobb som processoperatör i Stockholm

Att jobba som processoperatör i Stockholm kan betyda rätt olika saker i praktiken, liksom olika lön, helt beroende på vilken arbetsplats det handlar om. Det som är gemensamt är att man som processoperatör arbetar inom någon typ av industri, såsom kemisk industri, plastindustri, metallindustri, pappersindustri, livsmedelsindustri eller läkemedelsindustri. I dessa sker produktion genom olika slags processer som oftast är till stor del automatiserade. Ditt jobb som processoperatör är att se till att produktionen förlöper som den ska.

Jobzone erbjuder många olika typer av jobb och karriärmöjligheter. Oavsett om du söker drömjobbet som utgör höjdpunkten i din karriär, eller om du bara är ute efter ett extrajobb för att dryga ut inkomsterna under studietiden, så har vi något attraktivt att erbjuda dig.

Låt Jobzone hjälpa dig

Lediga Jobb

På jakt efter en ny och spännande utmaning i arbetslivet? Här hittar du lediga jobb som är tillgängliga just nu.

Lediga Jobb  Så funkar det

Sök Personal

För att kunna behålla duktiga medarbetare under lång tid har vi satsat mycket på vår roll som arbetsgivare.

Sök Personal Yrkesområden

Övervakning från kontrollrum eller styrning vid utrustningen

På en större tillverkande industri i Stockholm sker jobbet ofta ett i form av en övervakningsprocess, från ett kontrollrum. Allting sköts via kontrollpaneler och du får lära dig hur processerna initieras och styrs via dessa, samt hur du ska agera vid eventuella larm. Det är bara emellanåt som du faktiskt behöver gå ut i produktionslokalerna för att utföra någon kontroll eller åtgärd.

För en processoperatör inom livsmedel eller läkemedel i Stockholm är det vanligare att du står ute vid maskiner och utrustning och styr dessa mera direkt. Vid batchvis tillverkning har du ett recept att följa och utrustningen har ett motsvarande program. Vissa råvaror satsas genom ledningar och andra får du väga upp och tillsätta manuellt. Du kan alternativt hamna på en förpackningslinje, där livsmedlet eller läkemedlet förpackas i konsumentförpackning.

Krav för jobb som processoperatör i Stockholm

Ofta ställs det inte några särskilda krav på utbildning för att arbeta som processoperatör. Det kan dock vara en fördel om du gått ett industritekniskt gymnasium, eller ett livsmedelsprogram om du tänker dig att arbeta med det.

Erfarenhet av liknande jobb är naturligtvis också en fördel. För livsmedel och läkemedel är det meriterande om du har kunskap om eller erfarenhet av de krav på kvalitet och hygien som gäller där.

Egenskaper du bör ha för att jobba som processoperatör

För att passa för ett jobb som processoperatör behöver du ha stor ansvarskänsla. Även om du kommer att hamna i ett arbetslag så kan det vara så att du, efter upplärning, på egen hand får sköta viss utrustning och vissa kontrollsystem.

Du behöver också ha ett “vidvinkelseende” så att du kan hålla en övergripande kontroll på flera olika saker samtidigt. Om problem uppstår på ett ställe och du behöver åtgärda det så får du ändå inte släppa kontrollen över andra övervakningspunkter. Om det skulle bli stopp i processen så måste du kunna hantera det utan att övermannas av stress.