fbpx

Receptionist Göteborg

Lediga jobb som receptionist i Göteborg

Vill du jobba med människor? Kommer det naturligt för dig att småprata med folk? Har du lätt för att se vad de har för behov och gillar du att kunna uppfylla dessa? I så fall är du förmodligen som klippt och skuren för ett receptionistjobb. Titta här vilka jobböppningar vi på Jobzone erbjuder för receptionister i Göteborg.

Jobzone erbjuder många olika typer av jobb och karriärmöjligheter. Oavsett om du söker drömjobbet som utgör höjdpunkten i din karriär, eller om du bara är ute efter ett extrajobb för att dryga ut inkomsterna under studietiden, så har vi något attraktivt att erbjuda dig.

Låt Jobzone hjälpa dig

Lediga Jobb

På jakt efter en ny och spännande utmaning i arbetslivet? Här hittar du lediga jobb som är tillgängliga just nu.

Lediga Jobb  Så funkar det

Sök Personal

För att kunna behålla duktiga medarbetare under lång tid har vi satsat mycket på vår roll som arbetsgivare.

Sök Personal Yrkesområden

Vad gör man som receptionist i Göteborg?

Att jobba som receptionist i Göteborg kan innebära allt från att arbeta som hotellreceptionist till att arbeta som kombinerad receptionist och kontorsassistent på ett företag. På hotell tar du emot gäster, skriver in dem och visar dem tillrätta. Under deras vistelse hjälper du till med allt möjligt de kan ha behov av, till exempel bokningar och den extra service de eventuellt behöver på hotellet. Slutligen tar du hand om gästernas utcheckning och betalningen i samband med den. Många hotellreceptioner i Göteborg har öppet dygnet runt, så det kan betyda väldigt varierande arbetstider att jobba i reception på hotell.

Om du jobbar som receptionist på ett företag handlar det ofta om att svara i telefon och koppla vidare samtal, liksom att ta emot besökare och visa dem tillrätta. Här kan du också behöva hjälpa till med enklare kontorsarbete, samt ordna fika till besökare.

Vilka krav ställs på en receptionist i Göteborg?

Ofta ställs det inte några officiella krav på utbildning för att jobba som receptionist i Göteborg. Det kan dock vara meriterande om du gått ett gymnasieprogram eller en vuxenutbildning med serviceinriktning, till exempel med inriktning mot hotell eller administration.

Framförallt är det dock dina personliga egenskaper som avgör om ett receptionistjobb i Göteborg passar för dig. Stämmer dessa egenskaper in på dig?

  • Naturligt omtänksam
  • Lätt för att prata
  • Ser vad folk behöver
  • Bra på detaljer
  • Gillar att ge service
  • Trivs med ett högt arbetstempo
  • Flexibel och kan ta snabba beslut
  • Självständig
  • Talar och skriver svenska och engelska flytande

Vilken lön får man som receptionist i Göteborg?

Då arbetsuppgifterna och typ av uppdragsgivare kan variera mycket så finns det ett stort lönespann. Typiskt ligger lönen mellan 25 000 och 32 000 kr. När du anställs av oss på Jobzone så får du en lön som sätts enligt genomsnittligt förtjänstläge (GFL). Lönen ligger då i samma nivå som vad övriga anställda med liknande arbetsuppgifter har, på företaget i fråga.

Om du sköter ditt arbete väl så har du dessutom chans till en tillsvidareanställning direkt på det aktuella företaget, och kan därmed stiga i lönegrad.