fbpx

Receptionist Stockholm

Jobba som receptionist i Stockholm

Att jobba i reception i Stockholm betyder att möta människor, och det nästan hela tiden. För dig som har rätt personlighetstyp kan det vara ett väldigt roligt och givande arbete. Om du är utåtriktad och har lätt för att prata med främmande människor så är det ett jobb som passar dig. Titta efter lediga jobb som receptionist i Stockholm hos oss på Jobzone. Vi förmedlar personal till många olika slags företag. Du anställs då av oss och din lön sätts av oss.

Jobzone erbjuder många olika typer av jobb och karriärmöjligheter. Oavsett om du söker drömjobbet som utgör höjdpunkten i din karriär, eller om du bara är ute efter ett extrajobb för att dryga ut inkomsterna under studietiden, så har vi något attraktivt att erbjuda dig.

Låt Jobzone hjälpa dig

Lediga Jobb

På jakt efter en ny och spännande utmaning i arbetslivet? Här hittar du lediga jobb som är tillgängliga just nu.

Lediga Jobb  Så funkar det

Sök Personal

För att kunna behålla duktiga medarbetare under lång tid har vi satsat mycket på vår roll som arbetsgivare.

Sök Personal Yrkesområden

Vilken utbildning behöver man för att jobba som receptionist i Stockholm?

Kraven på utbildning kan variera väldigt mycket beroende på vilket företag det handlar om. Ofta räcker det långt om du har lätt för att ta människor och gillar att kunna förse dem med den information eller annat som de efterfrågar.

Men självklart är det inte fel om du har relevant utbildning. Det kan vara gymnasiets Hotell- och turismprogram eller Handels- och adminstrationsprogram, eller motsvarande inom vuxenutbildningen.

Olika typer av receptionistjobb

När man pratar om receptionistyrket så tänker nog många på hotellreceptionister eller receptionister som sitter bakom en disk eller bakom en ruta på ett företag. Detta är absolut vanliga typer av receptionister, vars huvudsakliga uppgift är att ta emot besökare och visa dem tillrätta.

Det är dock inte alla företag som har möjlighet att ha en anställd som enbart arbetar som receptionist. Antalet besökare är kanske inte tillräckligt många. Där kan du istället ha en roll som kontorsassistent. Du kan då få ta hand om de besökare som emellanåt kommer, och serva med kaffe, taxibokningar och liknande. När det inte kommer något besök kan du få koppla inkommande samtal och serva kontorspersonalen med kopiering och enklare administrativa uppgifter.

Vilka egenskaper behöver jag ha som receptionist i Stockholm?

Du har en förmåga att se varje människa som unik och att kunna möta dem med värme och omtänksamhet. Du ska ha lätt för att småprata och vara bra på att förutse gästernas behov. Att säga “Hej, vad kan jag hjälpa dig med?” och “Välkommen tillbaka” ska vara något som kommer lika naturligt som att andas för dig.

Förutom detta bör du vara bra både på att hålla en övergripande kontroll på läget, och på att se de detaljbehov som finns. Du gillar när tempot är högt men är självständig nog att kunna ta tag i saker som behöver göras även när inte omvärlden pockar på. Du måste också kunna både tala och skriva svenska och engelska flytande.