fbpx

Servicetekniker Stockholm

Jobba som servicetekniker i Stockholm

Drömmer du om att arbeta som servicetekniker i Stockholm? Kontakta då Jobzone! Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag som förser olika företag med kunnig och kompetent personal. Förutom servicetekniker inom verkstad söker vi även fälttekniker och maskintekniker för olika kunders räkning i Stockholm.

Som servicetekniker med jobb i Stockholm arbetar du med att installera, serva och reparera maskiner, fordon eller it-system. Exakt vilka arbetsuppgifter du har kan variera och beror till stor del på vilket företag du placeras hos. Som anställd servicetekniker på Jobzone har du också goda chanser att avancera och att efter ett tag bli anställd direkt hos kunden.

Jobzone erbjuder många olika typer av jobb och karriärmöjligheter. Oavsett om du söker drömjobbet som utgör höjdpunkten i din karriär, eller om du bara är ute efter ett extrajobb för att dryga ut inkomsterna under studietiden, så har vi något attraktivt att erbjuda dig.

Låt Jobzone hjälpa dig

Lediga Jobb

På jakt efter en ny och spännande utmaning i arbetslivet? Här hittar du lediga jobb som är tillgängliga just nu.

Lediga Jobb  Så funkar det

Sök Personal

För att kunna behålla duktiga medarbetare under lång tid har vi satsat mycket på vår roll som arbetsgivare.

Sök Personal Yrkesområden

Vad krävs för ett jobb som servicetekniker?

För att du ska kunna bli en skicklig servicetekniker måste du vara tekniskt lagd och kunna se helheten. Du bör bör också vara kreativ och vara bra på problemlösning. Ganska ofta kommer du som servicetekniker i kontakt med frustrerade kunder som behöver assistans med att avhjälpa olika fel. Därför underlättar det även om du är bra på kommunikation och är servicemedveten. Inte bara för kundens skull utan även för dig som servicetekniker, då kundens beskrivning av problemet är viktig för att snabbt kunna lokalisera och åtgärda felet.

Vill man jobba som servicetekniker behöver man ha en grundutbildning. Gymnasiet har bra tekniska utbildningar med olika inriktningar, som exempelvis industritekniska programmet och el- och energiprogrammet. Hos vissa bilverkstäder kan man också gå som lärling och på så vis lära sig yrket. Som vuxen kan man ha utbildat sig till servicetekniker på exempelvis Yrkeshögskolan eller ha gått en arbetsmarknadsutbildning.

Hur mycket har en servicetekniker i lön i Stockholm?

Servicetekniker sökes just nu i Stockholm inom en rad olika företag och branscher. Det innebär att efterfrågan är stor och löneläget gott. En genomsnittlig heltidslön ligger på runt 34 000 kronor i månaden men man kan tjäna betydligt mer än så. Det som avgör hur hög lönen blir är ålder, utbildning, expertområde, arbetsuppgifter och vilket företag man arbetar hos.

Arbetar du exempelvis som fälttekniker kan det ingå att även att planera arbetet ihop med en projektledare. Då har du ett större ansvar vilket genererar en högre lön. Men även obekväm arbetstid och jobb på annan ort kan påverka lönen. Jobzone använder sig av ett lönesystem som heter genomsnittligt förtjänstläge. Det innebär lite förenklat att din lön då baseras på hur mycket dina kollegor med liknande arbetsuppgifter har på det företag där du är placerad.