fbpx

JF Hillebrand

JF Hillebrand

”Jag föredrar att samarbete med en lite mindre aktör för en mer personlig kontakt, berättar Kenneth Ullenius, kundservicechef på JF Hillebrand Logistics. ”Det blir helt enkelt roligare att jobba då. Jobzone har ju ändå kapacitet att möta våra behov, även när dessa varit som störst. Nu när jag senast behövde hyra in en administrativ tjänst till vår kundservice så frågade jag fyra bemanningsföretag och Jobzone presenterade den bästa kandidaten. Tack vare vår långvariga relation så visste de precis vad vi behövde och de plockade genast fram en bra kandidat. Det visar ju att de är riktigt duktiga på det de gör”.

Viktigt hitta personer som passar in i arbetslaget

”Vi behövde hitta en glad och alert person, lite stresstålig och framför allt någon som passar in i arbetslaget”, berättar Fredrik Ljungar, rekryteringskonsult på Jobzone. ”Personligen tycker jag inte allt behöver stämma från första början, hellre rätt person än precis rätt kompetens.”

I Annikas Nymarks fall stämde dock båda delarna och hon var helt klart rätt person att satsa på. Hon har dels drivit en egen budbilsfirma och dessutom haft tidigare Jobzone-uppdrag på andra logistikföretag. Annika sköter nu sådant som har lite specifika krav, gods som inte går enligt ordinarie rutiner som specialorder, tidspassningar, expressorder och liknande. Det är många snabba puckar med plockning, packning och transporter till framför allt restauranger och systembolag.

JF Hillebrand Logistics levererar till samtliga Systembolag i landet

JF Hillebrand finns över hela världen och importerar och exporterar alkoholhaltiga drycker. De har runt 80 procent av marknaden och mycket går från respektive producent i containers via båt, tåg och lastbil. På JF Hillebrand Logistics i Jordbro arbetar cirka 40 anställda med dryckeslogistik. Avsändarna finns över hela världen och mottagare är 430 systembolag, grossister och ca 3500 tusen HoReCa, det vill säga hotell, restauranger och caféer i Sverige. De månar om miljön och arbetar aktivt med att klimatanpassa transporter och övrig verksamhet.

”Jobzone har satsat mycket på kvalitet och håller vad de lovar. Dessutom är de lättsamma att ha att göra med.”

Upp till 20 konsulter åt gången

Kenneth Ullenius arbetade tidigare på Lagena som sedan köptes upp av Hillebrand. Han gick vidare till ägarbolaget och är nu bland annat beställare och kravställare mot DHL som underleverantör till lagertjänster. Kenneth har en långvarig relation med Adaptus (Jobzone) sedan 2009 då han var lagerchef på Lagena och ofta behövde hyra in personal. ”Ofta hade vi upp till 20 konsulter inhyrda från Jobzone. Det handlade i första hand om logistikfunktioner som lagerverksamhet, inleverans, orderplockare, utleverans och truckförare”, berättar Kenneth. På Lagena hade vi en tradition av att mäta relevanta mätetal och där passar Jobzones koncept med Produktiv Bemanning som hand i handske”.

Jobzone är lätta att ha och göra med

”Jobzone har satsat mycket på kvalitet och håller vad de lovar”, avslutar Kenneth Ullenius. ”De ser till att det blir bra utifrån varje bemanning eller rekrytering. De har inte det lägsta priset men håller alltid hög kvalitet och man kan lita på dem. Dessutom är de lättsamma att ha att göra med.”

Rekommenderar vänner att söka jobb via Jobzone

Jag var ute och tackade av Annika nu när hon slutade sin anställning på Jobzone och övergår som anställd på JF Hillebrand”, berättar Fredrik Ljungar, kundansvarig på Jobzone. ”Annika berättar att hon nu rekommenderat flera av sina vänner att söka jobb genom Jobzone. Det tycker jag är ett bra betyg på oss som arbetsgivare.”

Kundcase_JF-Hillebrand_Kenneth-Ullenius

Kenneth Ullenius
kundservicechef på JF Hillebrand Logistics