fbpx

Svetsare Stockholm

Lediga jobb som svetsare i Stockholm

Vill du jobba som svetsare i Stockholm? Svetsare behövs inom en rad olika områden som bygg- och anläggning och inom verkstadsindustrin. Men du kan också arbeta med smidessvetsning på ett mindre företag och exempelvis tillverka gallergrindar och annan inredning. Vanligt är annars att man jobbar som rörsvetsare i Stockholm och installerar rörsystem inom processindustrin eller att man är svetsare på ett bygge.

Som svetsare monterar och sammanfogar du metalldelar med hjälp av en svetsteknik som är anpassad till det material som du ska svetsa i. Svetsning förekommer inte bara inom tillverkning och montering av olika metallprodukter och stålkonstruktioner. Det är också en bra teknik vid reparation av metallprodukter. Viktigt är att svetstekniken alltid anpassas efter metallen och den specifika konstruktionen och att man alltid följer de särskilt uppsatta skyddsbestämmelserna.

Jobzone erbjuder många olika typer av jobb och karriärmöjligheter. Oavsett om du söker drömjobbet som utgör höjdpunkten i din karriär, eller om du bara är ute efter ett extrajobb för att dryga ut inkomsterna under studietiden, så har vi något attraktivt att erbjuda dig.

Låt Jobzone hjälpa dig

Lediga Jobb

På jakt efter en ny och spännande utmaning i arbetslivet? Här hittar du lediga jobb som är tillgängliga just nu.

Lediga Jobb  Så funkar det

Sök Personal

För att kunna behålla duktiga medarbetare under lång tid har vi satsat mycket på vår roll som arbetsgivare.

Sök Personal Yrkesområden

Vad krävs för att jag ska kunna få ett svetsjobb i Stockholm?

För att du ska kunna jobba som svetsare måste du ha en utbildning som stämmer överens med det arbete som du ska utföra. Det finns allt från kortare svetskurser till specialutbildningar där man lär sig avancerade svetstekniker. En bra grund får man genom att gå gymnasiets industritekniska program med inriktning på svetsteknik. Men även arbetsförmedlingen anordnar bra svetsutbildningar. Vill man utbilda sig vidare inom svetsyrket för att kunna arbeta med mer avancerade uppdrag har Yrkeshögskolan kurser. Där kan man exempelvis ta certifikat som svetsdykare för att kunna utföra svetsarbeten under vatten.

Svetsare sökes i Stockholm inom många olika branscher och Jobzone har i uppdrag att förse flera företag med svetsare. Oavsett om du har en grundutbildning eller en mer avancerad svetsutbildning har vi jobb för dig. Kontakta Jobzone så hjälper vi dig till rätt svetsjobb.

Hur mycket har en svetsare i lön i Stockholm?

En svetsare med jobb i Stockholm, som är anställd av Jobzone, får betalt enligt GFL, genomsnittligt förtjänstläge. Det betyder i stort sett att man har lika mycket betalt som andra svetsare på det företag man är uthyrd till. Tittar man på lönestatistik ligger en genomsnittlig lön för en svetsare på runt 30 000 kronor i månaden.

Det som annars påverkar lönen för en svetsare är ålder, utbildning, erfarenhet och om man är privat- eller offentliganställd. Vill man förbättra sin svetsarlön kan man ofta göra detta genom att utbilda sig i mer avancerade svetstekniker och ta olika certifikat. Vissa arbetsmiljöer är också mer riskabla och gör att man har rätt till risktillägg.