fbpx

Truckförare Göteborg

Jobba med att köra truck

Lediga jobb som truckförare i Göteborg

Truckförare behövs inom en rad olika branscher men det är vanligast är att man arbetar på någon typ av lager. En truckförare säkrar varuflödet på lagret och hjälper bland annat till att lasta och lossa varutransporter. Vilka exakta arbetsuppgifter du får som truckförare kan variera och beror på vilket företag du arbetar på.

Inom vissa branscher kan truckföraren också hjälp till med att plocka ihop och packa beställningar. Men också att kontrollera inkommande gods, märka det, och se till att det placeras på rätt ställe i lagret. Allt för att in- och utflödet av varor och gods ska fungera så smidigt som möjligt. Vill du arbeta som truckförare så finns det lediga jobb i Göteborg. Välkommen att kontakta oss på Jobzone så hjälper vi dig vidare.

Jobzone erbjuder många olika typer av jobb och karriärmöjligheter. Oavsett om du söker drömjobbet som utgör höjdpunkten i din karriär, eller om du bara är ute efter ett extrajobb för att dryga ut inkomsterna under studietiden, så har vi något attraktivt att erbjuda dig.

Låt Jobzone hjälpa dig

Lediga Jobb

På jakt efter en ny och spännande utmaning i arbetslivet? Här hittar du lediga jobb som är tillgängliga just nu.

Lediga Jobb  Så funkar det

Sök Personal

För att kunna behålla duktiga medarbetare under lång tid har vi satsat mycket på vår roll som arbetsgivare.

Sök Personal Yrkesområden

Så får du ett truckkort i Göteborg

För att du ska kunna köra truck i Göteborg måste du ha ett truckkort. Ibland erbjuder Arbetsförmedlingen truckkort via sina arbetsmarknadsutbildningar. Det ingår också att utbilda sig till truckförare då man studerar på gymnasiets fordons- och transportprogram. Det finns dessutom flera utbildningsföretag där man kan gå en snabbutbildning på endast några dagar för att ta ett truckkort. Då får man visserligen stå för kostnaden själv men det är väl investerade pengar eftersom man blir betydligt attraktivare på arbetsmarknaden.

Ett A+B truckkort som behövs för att kunna köra de lite mindre truckarna som är vanligast inom lagerhantering kostar ungefär 2500 kronor. Det kan vara bra att känna till att om du vill kunna köra truck på en allmän väg måste du också ha ett B-körkort för bil.

Hur mycket har en truckförare i lön i Göteborg?

Efterfrågan på truckförare är stor, särskilt som många lager har sin verksamhet igång dygnet runt. Det innebär att du kan jobba extra som truckförare på helg och kvällar i Göteborg. Men också att det finns stora möjligheter att få jobba heltid om du vill ha en mer stadig inkomst.

Som truckarbetare i Göteborg anställd via oss på Jobzone beräknas din lön enligt GFL, genomsnittligt förtjänstläge. För att få fram rätt lön tittar man på hur mycket dina kollegor som också kör truck på företaget har i lön och beräknar sedan ut en genomsnittlig lön. Många truckförare blir så småningom fast anställda direkt av företaget och då brukar lönen gå upp ytterligare. En genomsnittlig lön vid fast anställning brukar ligga på mellan 28 000-31 000 kronor i månaden.