fbpx

Lediga jobb som truckförare i Helsingborg

Jobba med att köra truck

Det är många transporter som ankommer till Helsingborg, både sjövägen och via Öresundsbron. Allt som kommer ska lossas och lastas om. Här ligger också ett flertal stora terminaler och logistikcenter för omlastning och distribuering av varor ut i hela landet.

Därför finns det ofta gott om lediga jobb som truckförare i Helsingborg. Förutom på logistikcentren kan det finnas lediga platser på andra företag, lager och industrier.

För att jobba som truckförare måste du ha fyllt 18 år och ha truckkort. I vissa fall kan utbildning för truckkort ges via företaget i fråga. Du behöver dessutom ha en hyfsad fysik eftersom manuella lyft kan förekomma.

Vidare måste du vara noggrann, punktlig och ha ett gott sinne för ordning. Som truckförare ansvarar du för att rätt sak hamnar på rätt plats i rätt tid. Det kan också ibland vara aktuellt att jobba helg, tidiga morgnar eller kvällar.

Vad tjänar man som truckförare i Helsingborg?

Lön sätts enligt genomsnittligt förtjänstläge (GFL). Medellönen för en truckförare ligger idag strax över 30 000 kr. Detta är ett medelvärde för alla som arbetar med att köra truck, både nya och erfarna truckarbetare. Det innebär alltså att du som är ny inom yrket normalt får räkna med en något lägre lön.