fbpx

Lediga jobb som truckförare i Malmö

Jobba med att köra truck

Som truckarbetare i Malmö kan du ofta välja mellan flera olika tjänster och arbeten. Detta eftersom trucken används inom en hel rad olika verksamheter. Som truckförare kan du exempelvis jobba inom lager, industri och e-handel. Många av företagen har verksamheten igång under dygnets alla timmar, alla dagar i veckan, året om.

Det innebär att efterfrågan på bra och pålitliga truckförare är stor och att du kan jobba heltid eller deltid som truckförare. För dig som studerar och letar efter ett bra extrajobb kan en tjänst som truckförare under helg och nätter i Malmö vara det mest ultimata. En skicklig truckförare är en viktig och uppskattad nyckelperson. Vill du arbeta som truckförare har vi på Jobzone flera lediga jobb Malmö. Välkommen att kontakta oss.

Vad krävs för att köra truck i Malmö?

Inom alla verksamheter är arbetsmiljön viktig och säkerheten för de anställda viktig. För att du ska kunna jobba som truckförare måste du därför ha ett truckkort. Många får sitt truckkort genom att studera på fordons- och transportprogrammet på gymnasiet. Ibland kan man även få ett truckkort via någon av Arbetsförmedlingens arbetsmarknadsutbildningar. Men man kan också själv skriva in sig på en snabbutbildning och ta ett truckkort på bara två dagar.

Att ta ett truckkort i Malmö kostar mellan 2000 och 4 000 kronor beroende på vilket truckkort du väljer. Vanligast är att man tar truckkort A+B som ger behörighet att köra de lite mindre truckarna. Det är också de truckar som oftast används inom industrin och på olika typer av lager. Det kan vara bra att känna till att du måste vara 16 år för att ta ett truckkort.

Hur mycket har en truckförare i lön i Malmö?

Efterfrågan på truckförare är god vilket gör att du också har bra chanser att jobba upp en bra lön. Blir du anställd som truckförare oss på Jobzone beräknas din lön enligt något som heter genomsnittligt förtjänstläge, GFL. Det betyder att du får en genomsnittlig lön som är baserad på hur mycket dina kollegor tjänar.

Därför går det inte att direkt säga en exakt summa eftersom lönen också kan variera mellan olika företag och uppdragsgivare. Många som jobbar som truckförare hos oss brukar efter ett tag bli erbjudna fast anställning direkt av de företag som de lånas ut till. Som fast anställd på ett företag ligger en genomsnittlig lön som truckförare på runt trettio tusen kronor i månaden.