fbpx

Truckförare Malmö

Jobba med att köra truck

Lediga jobb som truckförare i Malmö

Som truckarbetare i Malmö kan du ofta välja mellan flera olika tjänster och arbeten. Detta eftersom trucken används inom en hel rad olika verksamheter. Som truckförare kan du exempelvis jobba inom lager, industri och e-handel. Många av företagen har verksamheten igång under dygnets alla timmar, alla dagar i veckan, året om.

Det innebär att efterfrågan på bra och pålitliga truckförare är stor och att du kan jobba heltid eller deltid som truckförare. För dig som studerar och letar efter ett bra extrajobb kan en tjänst som truckförare under helg och nätter i Malmö vara det mest ultimata. En skicklig truckförare är en viktig och uppskattad nyckelperson. Vill du arbeta som truckförare har vi på Jobzone flera lediga jobb Malmö. Välkommen att kontakta oss.

Jobzone erbjuder många olika typer av jobb och karriärmöjligheter. Oavsett om du söker drömjobbet som utgör höjdpunkten i din karriär, eller om du bara är ute efter ett extrajobb för att dryga ut inkomsterna under studietiden, så har vi något attraktivt att erbjuda dig.

Låt Jobzone hjälpa dig

Lediga Jobb

På jakt efter en ny och spännande utmaning i arbetslivet? Här hittar du lediga jobb som är tillgängliga just nu.

Lediga Jobb  Så funkar det

Sök Personal

För att kunna behålla duktiga medarbetare under lång tid har vi satsat mycket på vår roll som arbetsgivare.

Sök Personal Yrkesområden

Vad krävs för att köra truck i Malmö?

Inom alla verksamheter är arbetsmiljön viktig och säkerheten för de anställda viktig. För att du ska kunna jobba som truckförare måste du därför ha ett truckkort. Många får sitt truckkort genom att studera på fordons- och transportprogrammet på gymnasiet. Ibland kan man även få ett truckkort via någon av Arbetsförmedlingens arbetsmarknadsutbildningar. Men man kan också själv skriva in sig på en snabbutbildning och ta ett truckkort på bara två dagar.

Att ta ett truckkort i Malmö kostar mellan 2000 och 4 000 kronor beroende på vilket truckkort du väljer. Vanligast är att man tar truckkort A+B som ger behörighet att köra de lite mindre truckarna. Det är också de truckar som oftast används inom industrin och på olika typer av lager. Det kan vara bra att känna till att du måste vara 16 år för att ta ett truckkort.

Hur mycket har en truckförare i lön i Malmö?

Efterfrågan på truckförare är god vilket gör att du också har bra chanser att jobba upp en bra lön. Blir du anställd som truckförare oss på Jobzone beräknas din lön enligt något som heter genomsnittligt förtjänstläge, GFL. Det betyder att du får en genomsnittlig lön som är baserad på hur mycket dina kollegor tjänar.

Därför går det inte att direkt säga en exakt summa eftersom lönen också kan variera mellan olika företag och uppdragsgivare. Många som jobbar som truckförare hos oss brukar efter ett tag bli erbjudna fast anställning direkt av de företag som de lånas ut till. Som fast anställd på ett företag ligger en genomsnittlig lön som truckförare på runt trettio tusen kronor i månaden.

Vilka arbetsplatser kan jag förvänta mig att arbeta som truckförare i Malmö?

Som truckförare i Malmö har du möjlighet att arbeta inom olika branscher och verksamheter. Vanligtvis finns jobbmöjligheter inom lager- och logistikföretag, industrier, och e-handelsföretag. Du kan vara involverad i hantering av material, plockning av varor, och lastning och lossning av gods.

Finns det möjligheter att jobba som truckförare på deltid eller under specifika tidpunkter?

Ja, det finns möjligheter att jobba som truckförare både på heltid och deltid. Många företag inom logistiksektorn har verksamhet dygnet runt och behöver truckförare för olika skift och arbetspass. Det kan även finnas möjlighet att arbeta som truckförare under specifika tider, som helger eller nattskift.

Vad är viktiga egenskaper för att vara en framgångsrik truckförare?

Som truckförare är det viktigt att vara noggrann, uppmärksam och ansvarsfull. Du behöver ha god koordinationsförmåga och kunna hantera trucken på ett säkert sätt. Flexibilitet och förmågan att arbeta bra i team är också viktiga egenskaper då du kan komma att samarbeta med andra kollegor inom lager- och logistikmiljön.

Var kan jag hitta lediga jobb som truckförare i Malmö?

Du kan hitta lediga jobb som truckförare i Malmö genom att kontakta oss på Jobzone. Vi erbjuder en mängd olika typer av jobb inom lager- och logistikbranschen, inklusive jobb som truckförare. Vi hjälper dig att matcha dina färdigheter och önskemål med lämpliga jobbmöjligheter i Malmö och ger stöd och rådgivning under hela processen.

Om du har fler frågor eller vill veta mer om lediga jobb som truckförare i Malmö, är du välkommen att kontakta oss på Jobzone. Vi finns här för att hjälpa dig.