fbpx

Truckförare Stockholm

Jobba med att köra truck

Lediga jobb som truckförare i Stockholm

Som truckarbetare i Stockholm utför du ofta en hel del lagerarbeten. Till det kan höra att plocka ihop beställningar och att packa och märka dessa så att de kommer iväg till rätt kund. Men arbetet kan också innebära att du hjälper till att lasta och lossa gods som kommer till lagret med lastbil. Exakt vilka arbetsuppgifter som ingår beror på vilket företag du arbetar på.

Arbetstiderna som truckförare kan också variera. Många verksamheter och lager är igång dygnet runt. Därför är efterfrågan på truckförare stor och det brukar det vara ganska lätt att få jobb för att köra truck på heltid eller deltid. Men det finns också jobb för den som letar efter ett extrajobb som truckförare på helg eller kväll i Stockholm. Kan du tänka dig att arbeta som truckförare har Jobzone flera jobb i Stockholm. Varmt välkommen att kontakta oss.

Jobzone erbjuder många olika typer av jobb och karriärmöjligheter. Oavsett om du söker drömjobbet som utgör höjdpunkten i din karriär, eller om du bara är ute efter ett extrajobb för att dryga ut inkomsterna under studietiden, så har vi något attraktivt att erbjuda dig.

Låt Jobzone hjälpa dig

Lediga Jobb

På jakt efter en ny och spännande utmaning i arbetslivet? Här hittar du lediga jobb som är tillgängliga just nu.

Lediga Jobb  Så funkar det

Sök Personal

För att kunna behålla duktiga medarbetare under lång tid har vi satsat mycket på vår roll som arbetsgivare.

Sök Personal Yrkesområden

Måste man ha utbildning för att köra truck i Stockholm?

För att du ska kunna få arbeta som truckförare måste du ha ett truckkort. Anledningen till att du måste ha ett truckkort är säkerhetsmässig. Du måste helt enkelt veta hur man kör truck på ett säkert sätt för att undvika olyckor på arbetsplatsen. Att ta ett truckkort i Stockholm kostar ungefär 2500 kronor och utbildningen tar sällan mer än två till tre dagar. Då blir du behörig att köra de lite mindre truckarna som normalt används vid lagerarbeten. Ibland kan man också få sitt truckkort betalt av Arbetsförmedlingen när man går någon av deras arbetsmarknadsutbildningar. Det går också att få ett truckkort genom att gå fordons- och transportprogrammet på gymnasiet.

Vad har en truckförare i lön i Stockholm?

Hur mycket du tjänar som truckförare beror på hur mycket du jobbar och om du jobbar hel- eller deltid. Men lönen kan också skilja mellan olika företag. När du jobbar som truckförare för Jobzone och sedan placeras hos någon av våra kunder beräknas din lön enligt något som heter GFL. Det står för genomsnittligt förtjänstläge och är en lönemodell som LO-förbunden och Kompetensföretagen står bakom.

När man räknar ut en lön enligt GFL-modellen tar man hänsyn till hur mycket andra truckförare med liknande arbetsuppgifter på företaget har i lön. Det går därför inte exakt att säga hur mycket en truckförare som är anställd hos Jobzone har i lön eftersom det beror på vilket företag man placeras på. Men den genomsnittliga månadslönen för en truckförare som är fast anställd på ett privat företag brukar ligga något över 30 000 kronor.