fbpx

Jobzone huvudsponsor av Sjöloppet Swimrun!

Jobzone huvudsponsor av Sjöloppet Swimrun!
19/06/2019 sirinya
Sjöloppet Swimrun

I lördags 15:e juni gick årets Sjöloppet Swimrun av stapeln i Eksjö. Som huvudsponsor till loppet syntes Jobzone bland annat genom två tappra deltagare och goodie-bags till alla!

Sjöloppet Swimrun

Swimrun är en tävlingsform där man tar sig en sträcka både på land och i vatten. En kombination av löpning och simning där man tävlar i par.

Sjöloppet Swimrun grundades 2015 av swimrun-entusiasten och tillika Eksjöbon Dick Jonzon. Efter att han själv deltagit i sitt första Swimrun för 6 år sedan blev han ”hooked” och idén om att starta ett eget lopp i sin hemstad tog form. Eksjö ligger bland härliga småländska skogar med många insjöar och trevliga stigar; perfekt för ett swimrun!

Dick brinner för att få folk att röra på sig och skapa glädje i motionen och Sjöloppet Swimrun har sedan starten blivit en riktig årlig folkfest i Eksjö. Dessutom går en del av överskottet till olika idrottsföreningar för barn- och ungdomar i kommunen.

Vår egen Stefan Qwick, Regionchef för Jobzone i Jönköping och boende i Eksjö, är också en av entusiasterna i detta lopp och har deltagit varje år sedan starten. I år har han även lyckats få med Jobzones VD Mathias Härenstam på utmaningen att genomföra Sjöloppet Swimrun.

Alla (som kan simma) kan vara med på Sjöloppet Swimrun som finns i barn- och familjeklassen, sprintklassen och distansklassen. Ett vanligt missförstånd är att man måste kunna crawla för att vara med, men det går alldeles utmärkt med bröstsim eller ryggsim också. Eller som Stefan Qwick sa efter att han helt slut men lyrisk kom i mål efter sitt första Sjöloppet Swimrun: jag körde alla 4 simsätten. Frisim, bröstsim, ryggsim och överlevnadssim!

Vi tog oss ett snack med Mathias och Stefan efter loppet. Kände ni Jobzone-feelingen längs banan? Vem fick bäst placering? Var det jobbigt? Vi vill veta allt!

Stefan, det här var ditt fjärde Sjöloppet swimrun. Hur gick det? Hur var det i år när du dessutom representerade Jobzone som huvudsponsor till loppet?

Vi gjorde en sista-minuten-ändring och gick ner till sprinten istället för distansloppet då jag känt mig krasslig. Sprinten är ungefär hälften så lång. Nu gick det ju jättebra och vi kom 2:a i herrklassen så jag har ingenting alls att skylla på egentligen!

Stämningen längs banan var helt fantastiskt och man blir stolt över att se Jobzones logga på alla kläder och på flaggor längs banan. Det var peppande!

Mathias, det här var ditt första Sjöloppet Swimrun. Hur kändes det? Vad var roligast och jobbigast?

Det gick bra! Min lagkompis ville ge upp efter första simsträckan så jag fick köra mycket peppning under loppet. Sista kilometrarna fick jag springa och trycka en hand i ryggen på honom så att vi skulle ta oss hela vägen till mål. Men det är det charmiga med Sjöloppet, det krävs att man hjälps åt i laget, och vi klarade det tillsammans! En härlig upplevelse.

Stefan slog till med personbästa och slutade på en andra plats i herrklassen, hur gick det för er Mathias?

Jag tror faktiskt vi slutade sist, men vårt enda mål var att ha roligt och det hade vi verkligen! Stämningen var väldigt härlig. Perfekt väder och många Eksjöbor stod runt banan och hejade. Min lagkompis gjorde sitt första lopp och fick blodad tand efter. Jag är så imponerade att han bet ihop och körde hela vägen.

Hur märktes Jobzones närvaro av under dagen och varför har Jobzone valt att sponsra detta event?

Mathias: Förutom att alla deltagarna gick runt med Jobzone-loggan på sig och att start-och målskyltarna stoltserade med vår logga så hade vi en monter på plats och alla deltagare fick goodiebags med bland annat en väldigt snygg Jobzoneflaska.

Jobzones vision är att ha världens lyckligaste medarbetare och något som bidrar till att människor mår bättre är motion. Vi tycker att swimrun är ett koncept som tagit tillvara på vad de flesta i Sverige kan, nämligen springa och simma. När det sedan blir ihopsatt i en kombination i en fantastisk miljö så inspirerar det människor till att bli mer aktiva.

Läs mer om Jobzones Vision

Stefan fortsätter: Sjöloppet är också ett familjärt, inkluderande evenemang som går i en underbar miljö mitt i Småländska skogarna. Swimrun är en fantastisk naturupplevelse med sunda grunder. Familjärt och sunt, precis som Jobzone!

Tack, och stort grattis till er båda och era lagkamrater till en bra insats. Vi får väl se om vi är fler från Jobzone som vågar ställa upp nästa år och ge er en match.


Stort tack även till Dick Jonzon, eldsjälen i detta evenemang som vi fick oss en pratstund med. Vi ses nästa år igen – alltid lördagen innan midsommar! 

Läs mer om Sjöloppet Swimrun här