fbpx

Vägen till drömjobbet

Vägen till drömjobbet
08/09/2022 malin.frieberg

För fem år sedan avslutade Mohammad Hassoun sina studier i företagsekonomi i Syrien. När kriget där hade nått sin kulmen var Mohammad tvungen att lämna landet. Valet föll på att flytta till Sverige och börja ett nytt liv.

Mohammad flyttade till Sverige 2020 fast besluten om att snabbt lära sig svenska och hitta ett arbete inom HR. Genom SFI-kurser lärde hans sig svenska och fick sitt första jobb som lagerarbetare via Jobzone.

– Det kändes bra att snabbt komma in på arbetsmarknaden och därmed få öva på det svenska språket. Jag är tacksam att Jobzone trodde på mig och jag utvecklades mycket under min tid som lagerarbetare.

Snabbkurs och praktik

Mohammad trivdes bra med lagerarbetet men fortsatte att jobba mot sin målbild – att arbeta med HR. Därför påbörjade han vid årsskiftet Arbetsförmedlingens kurs ”Korta vägen” som är en sex månader lång kurs för akademiker.

Genom att jag gick kursen, och att jag redan arbetat som konsult för Jobzone, fick jag en praktikplats på Jobzones huvudkontor på avdelningen för Event & Service i maj i år. Denna praktikplats övergick sedan till en anställning som personaladministratör nu i september.

Vad innebär rollen som personaladministratör för event?

– Mitt uppdrag är att bemanna Stockholm Lives alla arenor med arenavärdar. Det är ett stort jobb då arenapoolen består av över 500 värdar som tillsammans ska bemanna hundratals event. Jag sitter därför dagligen och bokar in och kontaktar värdar samt sköter övrigt administrativt arbete.

Vad är det bästa med att arbeta på Jobzone?

– Det kanske låter klyschigt men det absolut bästa med Jobzone är kollegorna! Event-teamet är som en liten familj och det är roligt att gå till jobbet varje dag.

Vad ser du fram emot härnäst?

– Eftersom Jobzone har blivit en del av Job&Talent har vi nu fått större kraft och mer kompetens för att bemanna eventen. Jag ser därför fram emot en fullspäckad höst där vårt arbete med eventen kommer att bli mer effektivt. Jag ser också fram emot att jobba mot mitt nästa mål – att landa drömjobbet som konsultchef!

Läs om fler medarbetare på Jobzone här