fbpx

Ett flexibelt och roligt extrajobb

Ett flexibelt och roligt extrajobb
22/06/2022 malin.frieberg

Till vardags studerar jag filosofi, musikvetenskap och journalistik.
Men flera kvällar i månaden spenderar jag min tid på någon av
Stockholm Lives arenors premiumytor som evenemangsvärd. Ett extrajobb jag trivs mycket bra med!

Jag har arbetat som evenemangsvärd, även kallat premiumvärd då jag enbart bemannar Stockholms Lives arenors premiumytor, sedan våren 2018. Det var min syster som redan arbetade som premiumvärd och TL, Team Leader, på stora evenemang som tipsade mig om att det behövdes fler värdar. Eftersom jag då nyligen hade börjat att studera och inte kände att CSN-lånet räckte till var ett extrajobb väldigt välkommet.

Fyra år senare arbetar jag även som TL-ass ibland, men vi kollegor turas om från event till event. Som TL-ass fungerar du som Team Leaderns högra hand och det är ditt ansvar att se till att respektive station fungerar som det ska och att dina premiumvärdar har kännedom om vad som gäller. Det innebär ett större ansvar helt enkelt.

Så kan ett typiskt arbetspass se ut

Hur ett arbetspass ser ut skiljer sig lite från arena till arena, men i breda penseldrag är det ganska snarlikt. Först samlas vi alla för en genomgång där vi går igenom säkerhetsinstruktioner och vad som gäller för det specifika evenemanget, såsom access och vilka platser på arenan vi ska bemanna och ansvara för då arenorna har flera olika premiumytor. Därefter fixar vi i ordning loger och lounger för att gästerna ska få en så bra upplevelse som möjligt. Detta gör vi tillsammans med serveringspersonal och städpersonal som också är på plats. När gästerna sedan anländer till eventet finns vi till hands och ger dem den service de behöver. Det kan vara allt från biljettutgivning och att eskortera gäster till rätt loge till att vakta entréer, svara på frågor och finnas behjälplig kring annat som kan uppstå under evenemangets gång. Detta gör vi fram till en timme efter evenemangets slut då vi ställer i ordning allt igen, kontaktar städpersonal och ser till att loger och lounger ser presentabla ut inför nästkommande event eller om något behöver åtgärdas.

Det är det bästa med jobbet

Det finns så mycket bra med det här jobbet! Det är alltid roliga arbetspass och de ligger väldigt flexibelt så att du själv kan välja när du kan och inte kan jobba. Det är något speciellt med att jobba på evenemang för det finns alltid en förväntan i luften – och det älskar jag. Det kanske låter klyschigt men jag måste säga att kollegorna är det bästa med att arbeta på Premium. Vi har alltid kul på jobbet och finns där för varandra när någon behöver hjälp.

Då ska du söka till Premium

För att passa in i premiumgänget bör du vara serviceminded för att möta gästernas höga förväntningar, glad och utåtriktad. Ett stort plus är såklart om du har intresse för evenemang, och då särskilt fotboll och konserter eftersom en stor del av evenemangen utgörs av just det.

Allt gott!

Max Frieberg

Läs mer och Ansök här