fbpx

En motiverande tillvaro i byggbranschen

En motiverande tillvaro i byggbranschen
24/05/2022 malin.frieberg
Gorgis

Redan som tonåring började jag jobba med finsnickeri och sedan dess har jag varit kvar i branschen där ingen dag är den andra lik.

Från finsnickeri i Syrien till bostadsbyggen i Sverige – hittills i mitt yrkesliv har jag fått se många platser och knutit värdefulla kontakter som lett mig vidare till en rad olika byggnadsuppdrag. Det var faktiskt på min förra arbetsplats som jag jobbade med Wille och Katarina på Jobzone Construction för första gången.

Sann arbetsglädje året runt
Byggnadsarbete är tungt, särskilt under vintern när det är kallt och mörkt ute så det är viktigt att ha en positiv inställning – och att alltid sätta säkerheten först. Jag är noga med att använda hörselskydd och annan utrustning som kan minska risken för olyckor. Personligen vill jag fortsätta med yrket så länge hälsan tillåter då tillvaron motiverar mig.

Jag uppskattar att uppdragen är fulla av variation. Ena stunden gipsar vi väggar och i nästa stund lägger vi golv eller monterar dörrar. Man lär sig något nytt varje dag och jag har utvecklats både yrkesmässigt och språkmässigt. Inte bara har jag lärt mig svenska sedan jag flyttade hit 2013 – jag har också fått lära mig en hel del polska ord genom mina kollegor. Tillsammans gör vi vårt allra bästa under varje arbetspass och försöker att ha roligt om dagarna. Är det något som sprider en fantastisk arbetsglädje så är det att få se resultatet av allt jobb när bygget är klart och att få beröm av nöjda kunder!
Gorgis Maraha

Här kan du läsa mer om bemanning inom bygg och anläggning