fbpx

Jag knöt kontakt med Jobzone på gymmet!

Jag knöt kontakt med Jobzone på gymmet!
12/04/2021 trafikgaffla

När pandemin spred sig över världen befann jag mig inom en utsatt bransch som hotellreceptionist i Italien. Där och då såg en möjlighet med att upptäcka ett annat land och beslutade mig för att flytta till Sverige. Jobbsituationen löste sig snabbt och vägen dit kan beskrivas som en solskenshistoria.

Ibland frågar jag mig själv; hur hände det här? För drygt fem månader sedan flyttade jag till Sverige. En dag när jag och min kompis var på gymmet träffade vi Anton Lind som är VD på Jobzone och Albert Zeka som är konsultchef. Vi började prata med varandra och Albert tyckte att jag skulle lämna in mitt cv. Sagt och gjort tog jag mig till huvudkontoret och presenterade mig själv för hans kollega. Sedan tog det inte lång tid tills jag fick ett mail om att de hade hittat ett projekt för mig på Stena Recyling, Sveriges ledande återvinningsbolag.

Lyckligt lottad

Jobzone gav mig chansen att lära mig något helt nytt. Sedan den femtonde januari 2021 har jag arbetat för Stena Recycling med metaller som område. Jag tar emot gods, sorterar alla möjliga typer av metaller och säkerställer att de återvinns på rätt sätt. Som du förstår skiljer sig exakt alla arbetsuppgifter från mitt tidigare jobb som receptionist!

Från första början var tanken att projektet skulle sträcka sig över två månader men min chef såg hur fokuserat och effektivt jag jobbade. Uppdraget förlängdes därför och planen just nu är att jag längre fram kommer anställas direkt av Stena Recycling om allt går bra. Jag måste säga att jag haft tur och känner mig lyckligt lottad över detta erbjudande.

Nyckeln ligger i att jobba hårt och ha kul samtidigt

Det allra bästa med jobbet är atmosfären och kollegorna. Alla medarbetare är otroligt lättsamma och hjälper mig att bli bättre på det svenska språket, vilket kräver sitt tålamod. Några av dem har även blivit mina träningsvänner som jag tar följe med till gymmet på fritiden.

Jobbet på Stena Recycling är inte helt lätt. För att klara av det behöver du vara beredd på att jobba hårt och komma in med positiv energi. Jag tror också på att du måste tycka om det du gör. Att ha kul samtidigt som du jobbar hårt är nyckeln till att påvisa goda resultat.

Personligen älskar jag mitt nuvarande arbete och vill fortsätta i framtiden om jag får möjlighet till det. Närmast ser jag fram emot att möta våren och sommaren i Sverige för första gången, jag har hört att det ska vara något alldeles speciellt!

Talla Jeng