fbpx

“Nyfikenhet och prestigelöshet tar dig långt i karriären”

“Nyfikenhet och prestigelöshet tar dig långt i karriären”
17/05/2022 malin.frieberg

Med rätt inställning kan det gå snabbt framåt i yrkeslivet och Ida Janssons karriärresa är ett levande exempel. Inom loppet av ett år har hon tagit sig an tre olika roller på Jobzones huvudkontor där hon numera arbetar som HR Business Partner. Här berättar hon om sin nya vardag där hon pushar både sig själv och sina kollegor framåt.

Redan under studietiden i Linköping där Ida läste till personalvetare började hon jobba med rekrytering och bemanning och sedan dess har hon varit kvar i branschen. Det senaste året hos Jobzone har varit extra händelserikt.

– Jag hann jobba som rekryterare hos Jobzone under drygt en månad innan jag blev erbjuden en roll som konsultchef inom transport och logistik. Därefter fortsatte resan inom Jobzone till min nuvarande roll som HR Business Partner, berättar Ida och fortsätter:

– Att jag själv har erfarenhet av att vara konsultchef och känner våra medarbetare väl är en klar fördel i mitt uppdrag då det ger mig en god förståelse för vilka processer som faktiskt fungerar i praktiken. 

En viktig stödfunktion internt

Som HR Business Partner arbetar Ida både strategiskt och operativt för att stötta organisationens konsultchefer och affärsområdeschefer runt om i landet.

– Rent konkret kan det innebära allt från att vägleda våra konsultchefer i frågor om arbetsrätt, löner och kollektivavtal till att sitta med i förhandlingar, förklarar hon och tillägger:

– Jag lägger även stort fokus på att förbättra våra interna processer och kontinuerligt vidareutveckla organisationen. Nyligen genomförde vi en omfattande internutbildning med föreläsningar om kompetensbaserad rekrytering och genomgång av gemensamma processer för samtliga kontor och affärsområden. 

Att HR är ett omfattande område är inget som skrämmer Ida, snarare motiveras hon av den varierade vardagen.
– Ingen dag är den andra lik så det finns ingen risk för att bli uttråkad. Att coacha våra medarbetare framåt är både en rolig och utmanande uppgift. För att lyckas nå ut med information behöver jag hålla mig uppdaterad om vad som händer inom de olika branscher vi verkar inom och hela tiden anpassa kommunikationen till mottagaren. 

Har du någon insikt att dela med dig av från din resa hos Jobzone?

– Nyfikenhet och prestigelöshet tar dig långt i karriären. Att jag visat mig villig att lära, erbjudit mig att hjälpa till och själv vågat be om hjälp tror jag varit viktiga faktorer till att jag fått prova på nya möjligheter.

Vad ser du fram emot härnäst?

– Att få vara med på den tillväxtresa som Jobzone befinner sig i just nu. Jag ser fram emot att välkomna nya medarbetare och bidra till en positiv utveckling såväl internt som externt.

Läs om fler medarbetare på Jobzone här