fbpx

Det andra laget vi uppmärksammar i vår artikelserie om våra sponsrade lag är Sköndals IK flickor -04.

Det andra laget vi uppmärksammar i vår artikelserie om våra sponsrade lag är Sköndals IK flickor -04.
17/05/2019 sirinya
Sköndals IK

Sköndals IK (SIK) är en stor förening belägen i Södra Stockholm med ca 500 licensierade innebandyspelare. Både pojkar och flickor, från 7 år upp till A-lag. Alla som vill spela innebandy är välkomna till klubben som just nu har Stockholms bästa DJ19-tjejer.

Sköndals IK

Mathias Björkman är tränare och lagledare för SIK flickor- 04 som är ett av de lag Jobzone valt att sponsra i år. Bland annat var motiveringen att de, förutom det hårda arbete de lägger ner på planen, även engagerar sig i värdegrundsarbete och projektet Städa Sverige.

Vi ringde upp Mathias för att få veta mer om laget, dess arbete och vad de ska göra med pengarna!

Grattis till sponsringen. Hur kändes det att läsa nomineringen?

Tack. Jag blev väldigt glatt överraskad! Det är superkul att även arbetet vi gör utanför planen uppmärksammas.

Berätta om ert lag och ert värdegrundsarbete, även ert engagemang att Städa Sverige?

Vi har från starten arbetat med kultur och värdegrund vilket hjälpt oss bli ett riktigt bra lag. På och utanför planen. Självklart har hård träning varit en faktor med. Vår värdegrund sammanfattas enkelt i REP:et. Respekt, engagemang och prestigelöshet. Utifrån den har tjejerna själva arbetat fram sina egna spelregler. Dels hur de själva ska agera och uppträda men även hur de vill att ledare, tränare och föräldrar ska vara.

Att engagera sig till att göra en insats för en bättre miljö är en av sakerna som de tycker är viktigt. Genom att ta del av aktiviteter som Städa Sverige får vi tillfälle att hänga med gruppen och samtidigt göra något bra för naturen. Gemenskap och delaktighet är något som tjejerna tycker är viktigt både på och utanför planen.

Vad ska ni göra med sponsorpengarna?

Pengarna ska gå till något som bygger både lagkänsla och gemenskap. Även vinnarskallar. Vi kommer kunna åka på två cuper som tjejerna slipper bekosta själva. Vi vill att alla ska kunna hänga med! Det utvecklar verkligen hela laget.

Det är verkligen jätteschysst att ni gör det här med sponsringen. Det är pengar som i normala fall skulle ta en säsong att jobba ihop. Vi är verkligen tacksamma!

Hur kom ni i kontakt med Jobzones sponsorprogram?

Min fru, som också är aktiv i laget, såg detta på Facebook då hon följt er ganska länge. Vi gillar Jobzone och era värdegrunder. Ni jobbar aktivt med idrott och skapar bra förutsättningar för att öka välbefinnandet på arbetsplatser vilket också leder till ökad framgång.

Vår vision på Jobzone är att ha världens lyckligaste medarbetare. Hur tror du att föreningsidrott bidrar till ett gladare och bättre samhälle?

Stor fråga! Jag tror att idrott och hälsa är ovärderligt, speciellt idag när stillasittandet ökar bland ungdomar. Lagidrott ger dessutom så otroligt mycket mervärde förutom själva idrotten; att jobba i grupp, sätta mål, jobba mot gemensamma mål. Det är som en andra skola för barnen.


Vi på Jobzone önskar givetvis stort tjejerna lycka till och ser fram emot att få följa upp hur det gick på cuperna i höst. Vi är stolta över att sponsra er!


Jobzones Sponsorprogram

Läs gärna om våra andra sponsrade lag: