fbpx

Vi gratulerar Södertälje FF Paralag till årets sponsring från Jobzone. Det ni gör är inspirerande!

Vi gratulerar Södertälje FF Paralag till årets sponsring från Jobzone. Det ni gör är inspirerande!
03/06/2019 sirinya

Det tredje och sista laget vi får följa i Jobzones Sponsorprogram är Södertälje FF Paralag. Det här är ett lag byggt av eldsjälar med engagemang. Engagemang för att alla ska få spela fotboll.

Södertälje FF Paralag

En klubb där en viss Oktay Izgin gjorde sin A-lagsdebut 1992 med sin kompis Juha Pekkarinen hejandes på läktaren. Lyckan blev dock tyvärr kort då klubben lades ner året efter.

Men när Juha och Oktays vägar korsas igen många år senare föds en idé. Vi startar upp Södertälje FF igen. Sagt och gjort. Den 15:e januari 2016 slogs portarna upp igen för nya Södertälje FF. En fotbollsförening som erbjuder fotboll för alla!

Idag har klubben ett A-lag i division 4, två flicklag -05 och -06 samt ett knatteblandlag. Men inte nog med det. Den här fantastiska föreningen har även ett paralag och ett gå-fotbollslag för 55 plussare. Som sagt, idrott för alla.

Jag pratar med Juha Pekkarinen om laget, sponsringen och värderingar.

Berätta om paralaget!

Paralaget startades upp av min fru Linda Pekkarinen, hösten 2017. Det är hon som har varit eldsjälen och drivande i den här satsningen. Det är hon som är lagledare och tränar med laget varje vecka. När det startades var det fyra medlemmar i laget, idag är det 30 aktiva. Målsättningen för laget nu är att delta i SM i september.

Jag måste säga att vi har Sveriges bästa ledare! De ser varje individ och vill utveckla varje person efter dennes förmåga. De har alla till exempel gått teckenspråksutbildning för att förenkla kommunikationen i paralaget.  

Så himla kul att höra. Vad ska ni göra med sponsorpengarna, och hur har laget tagit nyheten?

Vi har faktiskt inte berättat för laget än, vi tänkte att vi vill överraska dem med ny utrustning nu på söndagsträningen, saker som de har behov av. Bland annat har vi köpt in slalomkäppar då det är enklare för synskadade att se än koner när vi kör vissa övningar.

En annan sak som pengarna ska gå till är en sommar-fotbollsskola för paralaget i 1 – 3 juli. Då kommer alla deltagare att få en T-shirt, vattenflaska och en fotboll. Under de dagarna kommer vi även att ha föreläsare på plats varje dag speciellt utvalda efter lagets behov. Det kommer vara en föreläsning om kost, en föreläsning där en f.d. storspelar berättar om förberedelser inför match och en föreläsning där en naprapat kommer att prata om hur kroppen fungerar. Det tror vi kommer bli väldigt uppskattat!

Vår vision på Jobzone är att ha världens lyckligaste medarbetare. Hur tror du att föreningsidrott bidrar till ett gladare och bättre samhälle?

Motion, hälsa, gemenskap. Det bidrar föreningsidrotten med och gör att alla kan må bra och blir gladare. Våra ledord i Södertälje FF är Glädje, Hjärta och Passion. När vi gör saker med hjärtat, är glada och passionerade kommer det leda till ett välmående!


Tack Juha! Vi är så stolta över att få synas med er och vi ser fram emot att följa er resa. Trevlig sommar, vi återkommer såklart med hur det gick på sommarskolan och SM 😊


Jobzones Sponsorprogram

Läs gärna om våra andra sponsrade lag: