fbpx

Från pension till drömjobb

Från pension till drömjobb
24/03/2021 trafikgaffla

Jag hann inte vara pensionär särskilt länge förrän jag blev blev tipsad om Jobzones arenapool. Övergången har passat mig perfekt – det känns som att jag hittat hem.

Innan min pension arbetade jag med IT-support och som säljare. Jag har alltid tyckt om att träffa nya människor och därför tvekade jag inte en sekund på att skicka in en ansökan till Jobzone i samband med att de tog över bemanningen för de stora arenorna i Stockholm. Nu har jag haft en extra sysselsättning under två års tid.

Jag började som evenemangsvärd och kände från dag ett hur Jobzones otroliga engagemang smittade av sig. Varje arbetspass inleddes med en genomgång om förväntningar på arbetsdagen. I huvudsak blev jag placerad vid olika entréer för att kolla biljetter. Därefter gick jag runt och hjälpte folk tillrätta och svarade på frågor som publikvärd. Jag lärde känna återkommande gäster och fick munhuggas med dem som höll på motståndarlaget vid matcher.

Sedan kom pandemin och förhållandena blev annorlunda. All verksamhet försvann mer eller mindre, vilket kändes jobbigt eftersom jag alltid såg fram emot arbetspassen. Som tur var slutade sysselsättningen inte där, istället fick jag nya uppdrag som kundvärd för olika butiker. Det senaste året har jag stöttat Ica för att motverka folksamlingar och just nu är jag placerad vid Ikea Kök på Regeringsgatan i centrala Stockholm. Det är en liten butik så jag står i huvudsak utanför entrén för att räkna antal kunder och ber dem hålla avstånd till varandra. De flesta kunder uppskattar att det finns någon som har koll och anser att det är bra service.

Utlopp för det sociala

Vanligtvis blir det några arbetspass i veckan som jag själv visat intresse för. Det händer också att jag blir uppringd vid personalbrist. Även om det inte är något tvång så ställer jag gärna upp när jag kan. Varje dag är inspirerande – det bästa är helt klart det sociala.

Under mina arbetspass har jag fått lära mig att läsa av människor på ett helt annat sätt än tidigare. Som säljare i mitt förra jobb visste jag på förhand vilka jag skulle träffa vilket jag inte gör idag. Tiden har varit utvecklande på så vis att olika situationer uppstått under möten med alla dessa personer och att uppdragen varierat från gång till gång. För att passa i min roll behövs ett öppet sinne, glimten i ögat och ödmjukhet.

Du är aldrig en i mängden

Kontakten med Jobzone har varit över all förväntan. De gör ett storartat arbete och ser var och en som enskilda individer, du är aldrig en i mängden. Jag önskar att alla kunde trivas så bra på sin arbetsplats som jag gör.

Något negativt med jobbet finns inte enligt mig men jag hoppas på att vaccinationerna sätter fart och att framtiden blir ljusare för arenavärlden. Det kommer sluta med att jag blir utburen från något evenemang, för jag vill vara kvar så länge kroppen håller!

Ingolf Prinds Fabricius