fbpx

En vardag full av lärdomar

En vardag full av lärdomar
01/07/2021 trafikgaffla

Genom åren har jag jobbat med många olika byggnadsprojekt världen över. En dag när jag befann mig i Tyskland ringde min bror som arbetade för Jobzone. Han rekommenderade mig att flytta till Sverige för att prova om det kunde vara något för mig också. Det är jag otroligt tacksam för idag, jag har nämligen blivit kvar sedan dess.

Väl på plats förstod jag varför min bror och hans kollegor talade så gott om Jobzone som arbetsgivare. Jag trivs med mina chefer, kommunikationen är tydlig och bra. När jag haft frågor eller om det dykt upp något problem så har de aldrig skjutit upp det till morgondagen utan hittat lösningar direkt. Många av mina kollegor har också jobbat här under flera år vilket visar på ett gott betyg. Sedan min start hos Jobzone 2017 har jag hunnit bygga fina terrasser, hus och lägenheter. Ett av våra projekt köpte faktiskt Björn från ABBA! Jag känner mig stolt och glad när jag tittar tillbaka på vad jag varit med och skapat.

För närvarande är jag inne på mitt andra år som arbetsledare vilket ställer krav på färdigheter för hantverket lika mycket som förmåga att kommunicera på rätt sätt. För att kunna leda ett team med många olika karaktärer gäller det att vara både vänlig och bestämd och tänka på hur du får fram ditt budskap.

Vikten av rätt inställning

Att ha ett fysiskt jobb kan vissa dagar göra dig trött. I sådana stunder påminner jag mig själv om det jag ser som allra viktigast med mitt yrke; att jag jobbar för en god sak med trevliga människor runt mig. Jag har en svensk projektledare vid min sida som är riktigt tekniskt duktig och rolig. Tillsammans försöker vi att alltid hålla en god stämning inom gruppen. Personligen uppskattar jag hur föränderligt mitt jobb är. Varje dag samlar jag på mig nya erfarenheter och drar nytta av mina kunskaper i olika situationer. Jag har verkligen lärt mig något nytt genom hela karriären, just nu bygger vi modulhus för första gången vilket är en spännande upplevelse.

En sak är säker, jag kommer alltid minnas den positiva känslan jag får av att se människor från olika platser jobba tillsammans och bli vänner. Genom Jobzone har jag själv lärt känna många bra personer som jag håller kontakt med än idag.

Eimantas