fbpx

“Att få utvecklas som människa är jätteviktigt”

“Att få utvecklas som människa är jätteviktigt”
19/05/2021 trafikgaffla

Han började som uthyrd lastbilschaufför 2007 och axlar numera rollen som regionchef för Jobzones största affärsområde – logistik. Vi har talat med Henrik Hägglund om hans utvecklande karriärresa och hur han idag hjälper andra att upptäcka sin inre potential.

Henrik Hägglund har en bakgrund som lastbilschaufför och personlig tränare. När han knöt kontakt med Jobzone under en rekryteringsträff vid Kulturhuset i Stockholm kunde han inte ana vilken resa som väntade honom.

– Mitt självförtroende var inte på topp, jag gick på kryckor efter en hård tackling och var osäker på om jag skulle få ett uppdrag som chaufför på grund av min knäskada, berättar Henrik.

Men Jobzone fick ett gott intryck och Henrik blev snabbt kallad till fler intervjuer. Därefter fick han lov att provjobba som lastbilschaufför under två veckor – och knät höll!

Henrik började som ambulerande konsult för två svenska bageriföretag och blev efter drygt ett och ett halvt år kundansvarig och arbetsledare. Med tiden fylldes kundportföljen på och sedan maj 2020 titulerar han sig som regionchef på Jobzone. Under resans gång har han fått se både organisationen och sig själv växa.

– Att få utvecklas som människa är jätteviktigt. Sedan min start hos Jobzone har jag lärt mig oerhört mycket – som att aldrig ta någon för givet och att våga be om hjälp.

Jobzone ser hela människan

Henriks driv och öppenhet för att hoppa på nya möjligheter har tagit honom till helt rätt plats. Att omges av människor med skilda bakgrunder medför en spännande vardag.

– Det är jättekul att jobba med människor – ingen är den andra lik. Hos Jobzone lyssnar vi till olika behov och ser hela människan bakom cv:t. Vi vill veta allt, ju bättre vi känner våra medarbetare desto bättre förutsättningar kan vi ge dem.

Henrik beskriver att han själv får utrymme att dela upp sin arbetsdag efter sina behov.

– Jag brukar börja tidigt, redan vid 05.00 för att vara på tå när verksamheten för de flesta av våra kunder drar igång. Sedan jobbar jag på och tar pauser för att rasta hundarna i skogen vilket ger mig chans att stanna upp och reflektera. Genom åren har jag fått lära mig hur viktigt det är att skapa en balans mellan jobb och fritid, något jag försöker påminna mig om så gott jag kan.

Arbetsuppgifterna inkluderar såväl kundkontakt som intervjuer med kandidater och avstämningsmöten internt. För tillfället är han i full gång med en mängd rekryteringar inför sommaren och erfarenheterna från tiden som lastbilschaufför kommer till stor nytta.

– Jag vet baserat på min inblick i branschen vad jag kan kräva och inte. Min bakgrund som chaufför inger en trygghet i sig för såväl kunder som medarbetare, de vet att jag har förståelse för området.

För att fortsätta sin egen utveckling i en miljö där ingenting är statiskt samtalar Henrik med en mentor en gång i månaden som gått en liknande väg. Han ser det som otroligt givande för både sig själv och sitt ledarskap.

– Jag är lyhörd, tar mig tid för att lyssna till varje individ och delar med mig av mina egna erfarenheter. Det allra roligaste med mitt jobb är att se kandidater få sitt drömjobb för att sedan ta större ansvar och växa längs vägen – precis som jag fått göra.