fbpx

Mathias Härenstam ny VD för Jobzone Sverige AB

Mathias Härenstam ny VD för Jobzone Sverige AB
21/01/2015 trafikgaffla

Mathias Härenstam ny VD för Jobzone Sverige AB

Den 2:a januari 2019 tillträdde Mathias Härenstam som VD för Jobzones verksamhet i Sverige. Jobzone Sverige är en del av den Norska Jobzonekoncernen som är grannlandets tredje största bemanningsföretag.

Mathias kommer närmast från sin position som Chief Commercial Officer på Bravura Sverige och var tidigare försäljningschef för Sverige på det globala utbildningsföretaget Dale Carnegie.

– Jag väldigt glad att Mathias tackade ja till tjänsten och nu har tillträtt som VD för Jobzones verksamhet i Sverige.
Med sin solida bakgrund både från Bravura Sverige och Dale Carnegie Sweden – i kombination med sina värdefulla personliga egenskaper – har Mathias alla de egenskaper som krävs för att ta Jobzone vidare till en ännu starkare aktör på den svenska bemanningsmarknaden. Idag är Jobzone det tredje största bemanningsföretaget i Norge och har ambitionen att bli ett av de 10 största bemanningsföretagen i Sverige.

Vi välkomnar varmt Mathias som VD för Jobzone Sverige samt medlem i vår koncernledning och ser fram emot ett framgångsrikt samarbete med en mycket begåvad och talangfull kollega.

Samtidigt skulle jag vilja ta tillfället i akt att tacka VD Anton Lind och VVD Rolf Smeds för deras fantastiska insatser i Jobzone Sverige. De avgick från operativt arbete vid nyår men fortsätter som styrelseledamöter till att bidra till företagets utveckling på strategisk nivå säger styrelseordförande Thor Ørbeck-Nilssen.

2002 startade Anton Lind tillsammans med kollegan Rolf Smeds bemanningsföretaget Adaptus AB. Adaptus gick 2012 in i Jobzonekoncernen och blev Jobzone Sverige AB.

– Efter 6 år som VD för Jobzone i Sverige har jag tillsammans med ett starkt och dedikerat team lagt grunden för fortsatt expansion och tillväxt. Det är genom bidragen av många engagerade medarbetare som Jobzone nu är redo att ta nästa steg. Jag är helt trygg i att lämna över till Mathias Härenstam som är en riktigt duktig affärsman och ledare samt en genuint bra människa med hjärtat på rätta stället.

Jag är övertygad om att Jobzone under Mathias ledarskap kommer att ta nästa kliv och på riktigt börja konkurrera med de största aktörerna i branschen! Eftersom jag sitter kvar i styrelsen kommer jag att kunna följa Jobzone fortsatta resa på nära håll säger Anton Lind, fd. VD för Jobzone Sverige AB.

– Jag ser framemot att stärka Jobzones position i Sverige och göra oss till det självklara valet för bemanning och rekrytering. Jobzone har idag som vision att vara branschens bästa arbetsgivare, men för mig är det mer vårt DNA, det visar vilka vi är, vad vi tror på och vad vi värderar högst av allt. Människor som är lyckliga på sina arbeten presterar också bättre. 2019 är ett spännande år då Jobzone kommer exponeras ännu mer som varumärke på den svenska marknaden och jag tillsammans med alla våra medarbetare kommer se till att ännu fler vet vilka vi är, säger Mathias Härenstam.

För mer information vänligen kontakta:
Mathias Härenstam, Verkställande direktör
Telefonnummer: 073-4177504
E-post: mathias.harenstam@jobzone.se