fbpx

Skidsprintern Emil Johansson är Jobzones nya affischnamn

Skidsprintern Emil Johansson är Jobzones nya affischnamn
18/03/2016 trafikgaffla

Emil Johansson – också känd som ”Gladiator-Emil” från Gladiatorerna i TV4 är en elitsatsande 25-årig dalmas från IK Jarl i Rättvik som nu sponsras av Jobzone. Han är en doldis för många men tillhörde den absoluta Sverigeeliten som junior, höll uppe ett år när han blev senior, och gör nu en elitsatsning igen. Han har studerat i USA på college i två år och tävlat där, så därför kanske det inte är så många känner igen honom förrän nu då han åkt världscup och fått dra på sig landslagsdressen. Vi träffas för en pratstund med Emil.

Du håller inte bara på med skidåkning. Du tog dig till finalomgångarna i TV4:s populära tv-serie Gladiatorerna förra våren. Hur var det?
”Ja, jag vann kvalet”, konstaterar Emil lite kort. Att han överhuvudtaget ställde upp i Gladiatorerna har att göra med att han som ung själv såg programmet på tv då det leddes av skidlegendaren Gunde Svan.
”Jag tänkte då att jag skulle vara med då jag blev äldre, säger han och konstaterar: ”Jag är sjukt mycket tävlingsmänniska och så är det kul att vara med”. Trots att Emil Johansson själv är riktigt vältränad vittnar han om att Gladiatorerna är allt annat än en barnlek. ”Det är rejält tufft. Speciellt armcyklingen är fruktansvärt jobbig och när man möter Gladiatorerna smäller det på ordentligt”. Rent privat är Emil Johansson hemkommen från USA där han har åkt skidor och pluggat. Den elitsatsning på längdskidor som han nu är inne i är allvarligt menad. Riktigt allvarlig. ”Målet var att få åka i världscupen denna säsong , säger Emil. Något som han i skrivande stund lyckats med två gånger. Men elitsatsning kostar pengar och Emil behövde sponsorer, så han tog kontakt med Jobzone eftersom han känner grundaren av Team Jobzone Norge – världens snabbaste skidlag, enligt dom själva – och tänkte att det vore kul att göra något liknade i Sverige. Han skickade ett mail till Jobzones ledning sent en fredagskväll och fick svar några minuter senare med instruktioner om hur han skulle hitta till kontoret i Stockholm.

Vad har du fått för intryck av företaget hittills?
”Mitt intryck är att Jobzone jobbar snabbt, effektivt och okomplicerat, mailet jag fick sent en fredagskväll är bara ett exempel. Sen verkar det vara ett företag som aktiverar sina anställda genom många roliga evenemang”.

Du var med och sprang en sträcka för Jobzone i Running For Shelter 2015, hur var det?
”Stafett är alltid kul, att dessutom få göra det för en bra sak gjorde det än roligare. Ett kanon arrangemang som jag har skrivit in i kalendern inför i år. Men måste erkänna, mina vader var trasiga i en vecka efter evenemanget, om det var från 5 kilometer löpning eller dans under banketten låter jag vara osagt…”

Är välgörenhet något du kan tänka dig att jobba mer med?
”Absolut, välgörenhetsarbete är något som alltid intresserat mig. När skidsäsongen är över ska jag göra mitt examensarbete i byggingenjörsteknik och hoppas att jag kan kombinera det med välgörenhet av något slag”.

Vad önskar du dig mest just nu?
”Fred på jorden och mer snö i Sverige…”